Спорт

Гвардиола: Не идем нигде, сви су против нас

Менаџер фудбалера Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је на конференцији за медије да мисли да је његов клуб невин поводом спора који је против њега покренула Премијер лига, као и да не размишља о напуштању "грађана"
Гвардиола: Не идем нигде, сви су против насGetty © Michael Regan

Независна комисија Премијер лиге покренула је спор против Манчестер ситија због кршења финансијског фер плеја од 2009. до 2018. године.

Према наводима енглеских медија, Ситију прете бројне новчане и бодовне казне, а могуће је и избацивање из Премијер лиге.

"Оно што су ми рекли из клуба је да смо раније доказали да смо потпуно невини. Зашто не бисмо мислили да смо невини? То су само оптужбе, а не пресуда. Морате да разумете да нас 19 премијерлигашких тимова оптужује без могућности да се бранимо", рекао је Гвардиола.

Додао је да би рекао да је срећа што живи "у дивној земљи у којој су сви невини док се не докаже кривица" и додао да Манчестер сити, међутим, није имао ту прилику, већ да је унапред осуђен.

"За случај да нисмо невини, прихватићемо оптужбе и шта ће одлучити Премијер лига. Ипак, шта ће се десити ако у истој ситуацији као што се догодило са УЕФА будемо невини", изјавио је Гвардиола.

Шпански стручњак додао је да нема намеру да поднесе оставку.

"Не померам се из ове фотеље, уверевам вас. Више него икад желим да останем. После много година у Премијер лиги не желим да одем. Да, сами смо против 19 клубова, то је сигурно. Али морамо да победимо Астон Вилу као што смо раније чинили. Тих 19 клубова нам неће помоћи. Премијер лигу прошле сезоне освојили смо на терену. Бранићемо се. Ако нас избаце, прихватићемо то, али као што смо се бранили пред УЕФА и сада ћемо", закључио је Гвардиола.

image
VV inauguration
banner