Спорт

Реал је светски шампион: Краљевски клуб пети пут славио у финалу Светског клупског првенства

Фудбалери Реал Мадрида нови су освајачи Светског клупског првенства
Реал је светски шампион: Краљевски клуб пети пут славио у финалу Светског клупског првенстваGetty © Michael Steele / Staff

Краљевски клуб је у финалу играном у мароканском Рабату савладао Ал Хилал резултатом 5:3 за рекордни пети трофеј на овом турниру.

Након што су у полуфиналу елиминисали египатски Ал Ахли (4:1), у финалној утакмици их је чекао нешто тежи задатак против шампиона Азије.

Шпански клуб је до предности стигао већ у 13. минуту када је Винисијус постигао гол после асистенције тек опорављеног Карима Бенземе.

Пет минута после Федерико Валверде дуплирао је предност првака Европе. Екипа из Саудијске Арабије је смањила предност у 26. минуту голом Мусе Мареге. 

У другом полувремену је виђена још више голова. 

Kарим Бензема у 54. и Валверде својим другим поготком у 58. минуту донели су Реал Мадриду више него убедљиву предност, да би Аргентинац Лусијано Вието у 63. минуту само ублажио предност краљевског клуба.

Међутим, Реал се није ту зауставио и у 69. минуту млади Бразилац Винисијус Жуниор још једном је матирао одбрану ривала, да би Вието новим голом у 79. минуту поставио коначних – 5:3!

image
VV inauguration
banner