Спорт

Звезда и Војводина одали почаст Михајловићу - дресови на поклон синовима

Уз кореографију лика легендарног Синише Михајловића на северној трибини, црвено-бели из Београда и Новог Сада су се опростили од свог некадашњег играча
Звезда и Војводина одали почаст Михајловићу - дресови на поклон синовима© Tanjug/Strahinja Aćimović

Фудбалски клубови Црвена звезда и Војводина одали су почаст Синиши Михајловићу уочи суботњег меча два тима на старту пролећног дела Суперлиге Србије.

Млади фудбалери Звезде су пре меча одиграли плесни перформанс и телима формирали број 1969, годину рођења, и 2022, годину смрти Синише Михајловића.

Приказано је и Михино тајно оружје – слободни ударац, а за крај је развијена је његова фотографија на центру терена, по угледу на мечеве Лиге шампиона.

Утакмици присуствује и Михајловићева породица, брат Дражен, као и синови Душан и Николас, који су добили на поклон дресове Звезде са бројевима 11 и осам (број који је Синиша носио у Барију) и Војводине са бројем 11. Поклоне су предали председник Звезде Светозар Мијаиловић и члан шампионског тима из Барија Драгиша Бинић, односно председник Новосађана Драгољуб Збиљић. 

Михајловић је са Војводином освојио титулу првака Југославије 1989. године, а потом је са Звездом освојио титулу, Куп, Куп шампиона и Интерконтинентални куп. Преминуо је 16. децембра прошле године од последица леукемије.

image
VV inauguration
banner