Спорт

Партизан срушио Шериф са 10 играча, Рикардо и Поповић јунаци црно-белих

Црно-бели су савладали шампиона Молдавије на неугодном гостовању
Партизан срушио Шериф са 10 играча, Рикардо и Поповић јунаци црно-белих© Ivica Veselinov/ATAImages

Отишли су фудбалери Партизана у Молдавију испраћени дебаклом у Хумској од стране Младости ГАТ (0:4), али са тог путовања на исток ће се вратити у далеко бољем расположењу.

Екипа Гордана Петрића савладала је Шери 1:0 у Кишињеву, голом Рикарда Гомеша у 45. минуту, уз много мука током читавог сусрета.

Партизан је до победе стигао прво без суспендованог капитена Слободана Урошевића, а онда од 50. минута и са играча мање, пошто је дефанзивац Игор Вујачић зарадио директан црвени картон због несмотреног старта.

Ипак, човек одлуке био је Рикардо Гомеш - голгетер са Зеленортских Острва је искористио додавање Квинсија Менига, да би имао и среће приликом његовог ударца, да лопта скрене у гол и иза голмана Шерифа.

Имао јесте Партизан још неке шансе да стигне до другог гола, пре свега преко Менига, али не може се рећи да су црно-бели уопште блистали. Играч утакмице је несумњиво био голман Александар Поповић, што довољно говори да су Петрићеви пулени често били пред својим голом и пред нападима ривала који је дуго имао играча више.

На крају ништа није вредело Шерифу. Играчи Партизана су пожртвованом игром у другом полувремену изгарали и успели да издрже, сачувају минималну предност пред реванш у Београду 23. фебруара. То ће бити лепа прилика да црно-бели у Хумској, пред својим навијачима, другу годину заредом обезбеде пласман у осмину финала Лиге конференција.

  • 16. феб 2023 • 22:57

    22:57

    Крај утакмице - важна победа Партизана 1:0!

    Црно-бели су савладали Шериф у Кишињеву голом Рикарда Гомеша у 45. минуту!

    Пред реванш у Београду за седам дана имаће важну и осетну предност!

  • 22:48

    89' - Поништен црвени картон за играча Шерифа!

    Гарананга добија црвени картон јер је зауставио Дијабатеа као последњи играч одбране! Сада су оба тима са по 10 играча на терену.

    ВАР промена: Ипак после свега, нема црвеног картона. Судија је поништио црвени картон Гарананги због тога што је претходно Дијабате играо руком... Само конфузија у Кишињеву...

  • 22:44

    85' - Понестаје времена Шерифу...

    Партизан је успео да лепо "умртви" ритам игре, неколико прекида је било и због измена, а Шериф не успева да стигне до оне праве шансе која би могла да им донесе изједначење.

  • 22:30

    71' - Измена у Партизану

    Не може више Квинси Мениг, доста се потрошио, уместо њега на терену је Патрик Андраде, који је и дефанзивнији играч. Црно-бели желе да одбране минималну предност...

  • 22:19

    60' - Мениг у великој шанси

    Велика прилика за Партизан да стигне до другог гола, и то са играчем мање. Комбиновали су Рикардо и Мениг, овај други је шутирао, али недовољно прецизно - практично је погодио голмана Шерифа.

  • 22:09

    50' - Партизан остаје са играчем мање, црвени картон за Вујачића

    Након неопрезног старта на средини терена, дефанзивац Партизана је срушио противничког фудбалера, за шта прво добија жути картон, али је након реакције ВАР собе, казна повећана на црвени картон.

  • 22:04

    Почело је друго полувреме

    Црно-бели ће покушати да сачувају предност коју им је донео Рикардо.

  • 21:48

    Крај првог полувремена - 1:0 за Партизан

    Партизан је повео преко Рикарда Гомеша у последњим минутима првог дела игре и сигурно ће црно-бели бити задовољни овим резултатом. Нису бриљирали, пар пута је Александар Поповић морао да "вади кестење из ватре" и чува гол од великих прилика Шерифа.

  • 21:45

    45' - ГОЛ! Партизан води 1:0!

    Ко би други него Рикардо Гомеш! Мениг је на време асистирао, Рикардо је дриблао, шутирао, а лопта је закачила Гарангу, таман толико да матира голмана Шерифа!

    Изузетно важан гол за црно-беле и то пред полувреме!

  • 21:42

    41' - Прва права шанса за Партизан

    Рикардо Гомеш је одлично шутирао из јако тешке ситуације, скоро из "мртвог угла", али Ковал брани и дланом успева да одбије ударац нападача Партизана.

image