Спорт

Петрић о дебаклу Партизана: Играчи тренирају приватно, нека обрате пажњу!

Стратег црно-белих је уочи утакмице против Шерифа говорио и о дебаклу који је његова екипа доживела у Суперлиги Србије протеклог викенда
Петрић о дебаклу Партизана: Играчи тренирају приватно, нека обрате пажњу!© Milos Tesic/ATAImages

Фудбалери Партизана отпутовали су у Молдавију где их у четвртак од 21.00 против Шерифа из Тираспоља очекује први меч плеј-офа за пласман у осмину финала Лиге конференције.

Црно-бели ће гостовати у Кишињеву пред празним трибинама, а тренер Гордан Петрић истиче да је био наиван уочи недавног дебакла Партизана против Младости ГАТ (0:4).

Партизан је у том мечу на свом терену у Хумској доживео праву катастрофу о којој се још увек прича, због које и заостаје чак 11 бодова за Црвеном звездом.

"Постоје разлози што се то десило. Жао ми је што нисам раније реаговао на неке ситуације, можда спречио тај пораз“, рекао је Гордан Петрић новинарима у Молдавији, пре него што је додатно појаснио на шта је мислио.

"Није проблем моја наивност у смислу тога ко је изашао и који смо систем представили. Био сам наиван током седмице, а нисам реаогвоа. Неки играчи се у оптеретили тренинзима ван 'Земунела' и то се приметило. Дешавало се и у прошлости, тада сам са стране причао да може да се реши, али док не уђете у нечије копачке... У сваком случају, они који тренирају са приватним тренерима би требало да обрате пажњу. То је била моја наивност."

Петрић ће против Шерифа сигурно променити бар тројицу играча у односу на пораз од новосадске Младости. Слободан Урошевић због картона прескаче меч, Игор Вујачић ће се вратити у последњу линију, док је Кристијан Белић превазишао проблеме са повишеном температуром.

"Неће бити драстичних промена у односу на суботу. Поншањем залагањем и играма на припремама су заслужили, а сутра ће истрчати препознатљив тим који смо већ гледали у Европи", рекао је Петрић, који се потом детаљније осврнуо на ривала, шампиона Молдавије.

"Последњих година је Шериф одиграо доста квалитетних утакмица у Европи, тешко је играти против њега, има доста странаца, очекујем напоран меч. Гледао сам Шериф током припрема, али неким од играча ангажованих у минулом прелазном року није дозвољено да играју у четвртак. Не знам ни ко ће да игра, отишло је шест до осам фудбалера, неки су дошли, што је за нас нешто ново. Већ после десет минута ћемо видети шта нас чека. Добро је што се игра двомеч, што је другачије од групне фазе, кад имате шест сусрета."

Како се ради о двомечу, питање проласка у осмину финала Лиге конференције биће решено тек наредног четвртка, у Београду.

"Пошто више нема правила дупле вредности гола у гостима, за нас може да буде повољан резултат 0:0, 1:1, 1:0 или чак 0:1. Доста има да се игра, видећемо где ће нас ово одвести. Не пије воду сад да кажем да је 1:0 добар ретзултат, а испостави се другачије", поручио је Гордан Петрић.

image