Спорт

Крос: Суперлига у новом формату има све шансе да заживи

Фудбалер Реал Мадрида Тони Крос сматра да је формирање Суперлиге Европе у другачијем формату од првобитно замишљеног има све шансе да успе
Крос: Суперлига у новом формату има све шансе да заживиGetty © Juan Manuel Serrano Arce / Stringer

"Мислим да ће Суперлига заживети. Неколико је разлога – нови предлог је другачији од првобитног и заслужује више публицитета. Ако пажљиво сагледате ситуацију из свих углова, приметићете да УЕФА није ‘добри Самарићанин’ који постоји и функционише у интересу љубитеља фудбала. Суперлига би по новом формату била отворена за све екипе јер не постоји скуп клубова оснивача чије би учешће било гарантовано. Било би то такмичење којим управљају клубови, а не УЕФА – клубови верују да им европска кућа фудбала није потребна за то. Верујем да овај предлог заслужује макар једну шансу", рекао је Крос, па потом наставио:

"Иако смо већ говорили о недостатку страсти у модерном фудбалу, верујем да Суперлига може да поправи ту ситуацију. Њено постојање би донело нови ентузијазам и емоције према узбудљивијим утакмицама. Немојмо се заваравати, велики број људи би се радовао редовним међусобним сусретима екипа попут Реала и Манчестер Ситија. Kо не би желео такву представу сваке седмице? Ни љубитељима тениса нису досадили међусобни сусрети Роџера Федерера и Рафаела Надала".

image