Спорт

Петрић о термину дербија: Нема ту Звезде и Партизана, требало је да они одлуче

Тренер Партизана прокоментарисао је померање "вечитог" дербија, као и актуелну трку за место председника Фудбалског савеза Србије
Петрић о термину дербија: Нема ту Звезде и Партизана, требало је да они одлуче© Milos Tesic/ATAImages

Фудбалери Партизана у четвртак увече дочекују Шериф у реванш мечу плеј-офа за пласман у осмину финала Лиге конференција, а уочи тог сусрета, доста приче у домаћој јавности окупирао је "вечити" дерби који се игра наредне седмице.

Суперлига Србије је одлучила да меч уместо 2. марта ипак буде одигран дан касније, у петак 3. марта, од 19.00 часова. Тренер црно-белих Гордан Петрић прокоментарисао је ту одлуку уочи сусрета против Шерифа.

"Добио сам информацију да се игра у петак. Како год, ми морамо да играмо, било среда, четвртак или петак. Рекао сам зашто се клубови јављају, постоји ту неко ко одлучује и ко чита тај пропис и правила. Требало је они да јасно кажу игра се тад утакмица и то је то. Не бих волео да онда наредне године буде коментара ко је када коме хтео да изађе у сусрет... Нема ту шта да се питају Звезда или Партизан. Чуо сам да се и наредно коло у недељу не игра, помера се коло, кад ћемо то играти, то ћемо још видети."

Петрић је том приликом прокоментарисао и то што ће се Драган Џајић и Немања Видић на Изборној скупштини 14. марта борити за место председника Фудбалског савеза Србије.

"Ако кажем да није ни време ни место за то, ја ћу опет испричати, да не буде да не смем да кажем. И један и други заслужују да буду председник ФСС. Ја сам прошао то и причам вам своје искуство. Ако имате два кандидата из Звезде који су велика имена, да људи који су у Звезди треба да се поделе на две стране. То је тешко за људе који су добри и са Немањом и са господином Џајићем. Надам се да ће све проћи нормално. Ако ја могу да дам савет и ако мене ико слуша, ја бих да се они удруже па да воде ФСС. Нема везе што сам ја партизановац, мислим да би тиме српски фудбал добио."

image
VV inauguration
banner