Спорт

Гајић из Русије за РТ Балкан: Очекујем голове на "вечитом" дербију, презадовољан сам у ЦСКА

Српски фудбалер Милан Гајић, члан руског клуба ЦСКА из Москве, за РТ Балкан причао је о 169. "вечитом" дербију, као и о ситуацији и сналажењу у московском клубу
Гајић из Русије за РТ Балкан: Очекујем голове на "вечитом" дербију, презадовољан сам у ЦСКА© ATA Images

Некадашњи десни бек Црвене звезде, зна како је играти у "вечитом" дербију и шта га то чини посебним.

"Дерби је утакмица која носи посебну драж и набој и сваком домаћем играчу је то жеља и сан да искуси. Небитно за којег од два ривала играо, то је меч са посебном тежином и са правом га зову празник фудбала", започиње Гајић.

Умели су дербији између Црвене звезде и Партизана да буду мање занимљиви од очекиваног, али српски фудбалер сматра да ће 169. дуел "вечитих", бити атрактиван и са пуно голова.

"Никада нисам био добар прогнозер и предвиђач. Ипак, очекујем добар меч, модеран фудбал, динамичан, са доста лепих потеза и што да не и голова. Ситауција на табели је таква да је осетнија разлика у корист Звезде, али историја је показала да то не мора ништа претерано да значи."

Гајић додаје да очекује мотивисан Партизан, који не треба отписати.

"Партизан ће сигурно доћи мотивисан, променио је тренера и баш зато очекујем једну веома добру утакмицу и фудбал. Очекујем доста шанси и голова, све је могуће у дербију."

Милан Гајић има 27 година, каријеру је започео у ОФК Београду, а пут га је водио у Бордо и Црвену звезду, одакле је прошле године појачао редове руског клуба ЦСКА из Москве.

"ЦСКА је један велики клуб, прави гигант. Ја сам заиста поносан што сам део тога. Све је на врхунском нивоу. Што се тиче руске лиге, физички је изузетно захтевна, поседује много добрих екипа и појединаца. Доста је уједначена и свако може да направи проблем и одузме бодове, што смо нажалост осетили на нашој кожи."

Московски тим има простора за напредак како у игри, тако и на табели ове сезоне.

"Сезона иде негде генерално по плану, могли смо да узмемо још који бод више. Заслужујемо да будемо боље пласирани на табели, али има времена да поправимо биланс. Тренутно сам задовољан и на личном плану и својим играма, али увек постоји простор за напредак и тежићу томе", додаје Гајић.

Српски бек максимално је посвећен тиму из Москве и не размишља тренутно о другом правцу.

"Што се тиче будућности, окренут сам 100 одсто ЦСКА и фудбалу овде. Желим да овде наставим са напретком и развојом, да освојим титулу са ЦСКА. Видећемо шта доноси будућност, али тренутно сам више него задовољан и фокусиран само на ЦСКА", закључује Гајић.

image
VV inauguration
banner