Спорт

Марсенић: Финска је у овом тренутку за нас непознаница

Српски рукометаш Мијајло Марсенић изјавио је да очекује победу против Финске у првом мечу квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано у јануару 2024. године.

Србија се налази у Другој квалификационој групи са селекцијама Финске, Норвешке и Словачке.

Наша селекција ће у среду од 18 сати дочекати Финску у Новом Саду.

„Срећни смо што смо сви ту на окупу најзад после дуго времена и после успеха у утакмицама баража за Светско првенство са Словенијом. Очекује нас једна добра и пре свега врло важан меч против Финске, која је у овом тренутку за нас непознаница. Тренер је припремио за нас доста материјала са којим се тренутно упознајемо и надамо се да ће утакмица проћи по нас како треба. Позвао бих све навијаче да дођу у 'Спенс' и да нас подрже и да победом отворимо овај квалификациони циклус“, рекао је Марсенић.

Србија ће у другом колу у недељу гостовати код Словачке у Прешову.

„Очекујем да ћемо у утакмици са Финском пружити свој максимум. Нама је најбитнији овај први период, да у ове две утакмице уђемо како треба и да победимо. Та четири бода су нам увод у све што долази касније у јануару. Надам се да ћемо остати сви здрави за мечеве који нам следе сутра и у недељу, пружићемо све од себе, потрудићемо се да покажемо наш квалитет на терену и да омогућимо људима да буду срећни и да уживају у добром рукомету“, рекао је голман нашег националног тима Дејан Милосављев.

Два најбоља тима из сваке групе уз четири најбоље трећепласиране селекције придружиће се домаћину Немачкој и освајачима медаља са претходног Европског првенства – Шведској, Шпанији и Данској на наредном континенталном шампионату.

image