Спорт

Историјски дебакл Јунајтеда на усијаном "Енфилду" – 7:0!

"Црвени" немилосрдни према "ђаволима" у највећем енглеском дербију
Историјски дебакл Јунајтеда на усијаном "Енфилду" – 7:0!Getty © Michael Regan

Фудбалери Ливерпула декласирали су Манчестер јунајтед у највећем дербију енглеског фудбала – 7:0.

Ливерпул је дочекао захуктале "црвене ђаволе" који су били у страшној серији, али су их испратили као најгоре непријатеље.

Све је функционисало у игри екипе Јиргена Клопа у сусрету који је обележио 25. коло Премијер лиге, поново је Ливерпул пет пута затресао мрежу Давида де Хее, али први пут је после скоро читавог века толико голова љутом ривалу дао на "Енфилду".

Атмосфера на трибинама је била сјајна, екипа Ерика тен Хага је прва затресла мрежу у финишу изузетно занимљивог првог полувремена, када је из офсајда Каземиро погодио главом.

Тај погодак је поништен, да би већ у следећем нападу на другој страни прецизан био Коди Гакпо.

Тада је откључана брава ривала, а у наставку утакмице је мрежа Давида де Хее напуњена до врха.

Гакпо је постигао још један погодак, док су двоструки стрелци били још Дарвин Нуњез и Мохамед Салах.

Египћанин је постао први играч Ливерпула који је на пет узастопних мечева против Јунајтеда постизао барем по гол, а са 129 погодака сада је најбољи стрелац у историји клуба у Премијер лиги.

Великан са "Театра снова" изједначио је најтежи пораз у елитном фудбалском такмичењу, али је претходна два доживео тридесетих година прошлог века.

До краја, и Боби Фирмино је узео свој део колача и на најбољи могући начин се опростио од навијача, пошто је одлучио да напусти клуб на крају сезоне.

"Црвени" су се попели на пету позицију и ушли у борбу за Лигу шампиона, сада имају 42, три мање и утакмицу  мање од четвртопласираног Тотенхема.

Јунајтед, који није знао за пораз у последњих 11 утакмица, од којих је добио чак девет, заустављен је у великом налету и то на какав начин.

"Ђаволи" остају трећи на табели Премијер лиге са 49 бодова.

image
VV inauguration
banner