Спорт

Марка: Ал Хилал нуди Месију уговор од 220 милиона евра

Челници Ал Хилала спремни су да понуде фудбалеру Пари Сен Жермена и аргентинском репрезентативцу Лионелу Месију 220 милиона евра по сезони, преноси Марка
Марка: Ал Хилал нуди Месију уговор од 220 милиона евраGetty © Alex Grimm / Staff

Шпански лист пише да би Меси у случају да прихвати понуду потписао вишегодишњи уговор, а део новца би добио на основу уговора, а други део на основу маркетиншких активности.

"Меси у овом тренутку није превише заинтересован за селидбу у Саудијску Арабију, али је његов отац недавно фотографисан у Ријаду где је дошао како би, наводно, разговарао о изградњи вртића у овој земљи", наводи Марка и подсећа да је Португалац Kристијано Роналдо почетком године потписао уговор са Ал Насром до јуна 2025. године.

Меси има уговор са Пари Сен Жерменом до 30. јуна ове године.

"Ситуација се променила након завршетка Мундијала у Kатару. Меси је са Аргентином освојио титулу шампиона света. Меси и његов отац и менаџер Хорхе имали су састанак са челницима ПСЖ-а, али договор није постигнут. Одлучено је да ускоро буде одржан још један састанак. Меси би желео да остане у главном граду Француске, али постоје неке препреке. Меси је одлучио да од челника ПСЖ-а тражи више новца. Такође, његов останак зависи и од тога какав пројекат клуб може да му понуди, пошто постоје шансе да ПСЖ у наредном периоду напусте Нејмар и Kилијан Мбапе", наводи шпански лист.

ПСЖ је недавно елиминисан од Бајерна у осмини финала Лиге шампиона.

"То је био корак уназад када је реч о продужетку уговора. Меси је забринут за будућност у Паризу, али из клуба у овом тренутку уверавају да контролишу ситуацију. Међутим, сва дешавања у главном граду Француске пажљиво прате у Ал Хилалу, који волели да виде Месија у свом клубу", закључује се у тексту Марке.

Меси је у ПСЖ стигао 2021. године из Барселоне.

image
VV inauguration
banner