Спорт

ФИФА потврдила - Самарџић ће играти за Србију!

Међународна федерација фудбалских асоцијација потврдила да фудбалер Удинезеа, Лазар Самадрџић, може да заигра за селекцију Србије
ФИФА потврдила - Самарџић ће играти за Србију!Getty © Alessandro Sabattini

Селектор репрезентације Драган Стојковић Пикси ставио је Самарџића на шири списак играча на које рачуна за старт квалификација за Европско првенство.

"На адресу Фудбалског савеза Србије стигао је допис из ФИФА у вези са Лазаром Самарџићем у којем се недвосмислено и прецизно потврђује – за једног од најталентованијих младих играча Европе ни административно нема препреке да обуче дрес А тима Србије!, саопштио је ФСС.

Талентовани фудбалер, који је у млађим селекцијама играо за Немачку у којој је рођен, изабрао је да игра за Србију, али се чекала потврда из ФИФА.

"Из светске куће фудбала потврдили су да постоје сви правни предуслови да Самарџић буде део екипе селектора Драгана Стојковића који га је недавно ставио на шири списак играча на које рачуна у предстојећим утакмицама квалификација за Европско првенство. Очекује се ускоро и слично решење за голмана Владана Ковачевића", стоји у саопштењу Фудбалског савеза Србије.

Самарџић је рођен у Берлину, висок је 184 центиметара, а прошао је омладинску школу Херте. У овом клубу је био од 2009. до 2020. постао потврђен као један од највећих талената у Немачкој. 

После наступа за Лајпциг, прешао је 2021. године у Удинезе.

Србија квалификације за Европско првенство 2024. започиње крајем марта, а Самарџић би требало да буде на окупљању националног тима.

image