Спорт

Медведев: Многи вас не воле када сте први, и Ђоковић има много "хејтера"

Рус зна како изгледа бити најбољи на свету, али да то поред великог броја навијача, доноси и одређени притисак
Медведев: Многи вас не воле када сте први, и Ђоковић има много "хејтера"Getty © Matthew Stockman

Данил Медведев изјавио је да Новак Ђоковић има велики број "хејтера" због тога што се налази на првом месту АТП ранг-листе

Медведев је укупно провео 16 недеља на тениском трону који тренутно припада неприкосновеном Ђоковићу.

Руски тенисер је стигао до полуфинала мастерса у Индијан Велсу, пошто је у четвртфиналу победио Алехандра Давидовича Фокину 6:3, 7:5.

"Притисак није лак када сте први на свету, знате да увек сви нешто очекују од вас. То је је много научило, јер кад сам имао 20 година и када сама тек стизао, волео сам друштвене медије. Волите да читате све коментаре о себи, у стилу, 'у реду, он ће бити добар', или чак и оне типа, 'не, он је лош играч'. Кад сте млади, понекада им и одговорите са, 'урадићу нешто добро'", рекао је Медведев.

Он је признао и да тенисери попут Новака Ђоковића, Рафаела Надала и Роџера Федерера некима и нису омиљени.

"Тај притисак да сте број један носи и то да имате много 'хејтера'. И то је нормално. Ђоковић има много 'хејтера'. Чак и Надал и Федерер их имају. Питате се, како је то могуће? Не би требало да их имају."

Данил је открио шта је све научио из тих примера.

"То ме је научило да се не бринем много око тога и да се фокусирам више на себе и људе око мене, јер је то једини начин да останете нормални и верни себи, да једноставно немате за чим да жалите. Знате да сте дали све од себе и да ће вам можда ваш тренер рећи да ли бисте нешто требало боље да урадите. Он је једина особа која може тако нешто да вам каже", закључио је Медведев.

image