Спорт

Алкараз се угледа на Новака и Надала: Они освајају турнире и после повреда

Шпанац је открио због чега се налази у тако доброј форми после проблема са повредом које је имао крајем прошле и почетком ове године
Алкараз се угледа на Новака и Надала: Они освајају турнире и после повредаGetty © Julian Finney / Staff

Карлос Алкараз се пласирао у полуфинале мастерса у Индијан Велсу, где ће у суботу играти против Јаника Синера. Уколико Шпанац слави у том, а онда и наредном мечу, у понедељак 20. марта биће поново најбољи тенисер света.

И док Алкараз има прилику да свргне Новака Ђоковића са првог места АТП листе, он је након победе против Феликса Оже-Алијасима открио у чему се нарочито угледа на Србина, али и Рафаела Надала.

"Гледам те велике играче, Ђоковића и Рафу, како играју када се враћају после повреда. Они имају висок проценат освојених турнира одмах после повреде. Угледао сам се на њих док сам тренирао. Мотивисали су ме да играм добро после повреде на првим турнирима. Био сам изненађен када сам освојио Буенос Ајрес, али сада баш и нисам", рекао је Алкараз.

Но, ни Ђоковић ни Надал нису тренутно у Индијан Велсу. Новаку је и даље забрањен улаз у САД јер није вакцинисан, док се Рафа опоравља од повреде и припрема за сезону шљаке.

Иначе, уколико Алкараз освоји Индијан Велс и постане први тенисер света, да би то место и сачувао након америчке пролећне турнеје, мораће да то понови и подигне трофеј и у Мајамију.

image