Спорт

"Шта нам значи победа против Србије, ако изгубимо од Бугара?"

Искусни дефанзивац Атлетико Мадрида Стефан Савић упозорава на важност меча Црне Горе против Бугарске
"Шта нам значи победа против Србије, ако изгубимо од Бугара?"Getty © Giuseppe Bellini / Stringer

Фудбалска репрезентација Црне Горе за шест дана започиње нови циклус квалификација и то за Европско првенство 2024. године у Немачкој.

"Соколови" се налазе у истој групи као и Србија и већ 27. марта их очекује први окршај против "орлова". Но, искусни Стефан Савић истиче да ће меч који претходи том за Црну Гору бити најважнији.

Црна Гора ће 24. марта први меч у квалификацијама играти против Бугарске у Софији, пре него што у Подгорици угосте Србију три дана касније.

"Јасно ми је да се о неким утакмицама говори и пише више него о другим, да се можда и неке победе прижељкују и славе више него друге, али, искрено – шта нам значе три бода против Србије, ако изгубимо у Бугарској? С друге стране, ако победимо у Бугарској, онда би и бод против Србије можда био добар резултат. Дакле, нама је први меч апсолутно најважнији, тако мора да буде, то је фудбалско правило, а притом, јако је важно да поново кренемо добро, позитиван резултат даје и мирноћу и мотив за даље", рекао је Савић за "Вијести".

Савић није играо у два сусрета Црне Горе против Србије 2018. године у Лиги нација. Тада су "орлови" славили 2:1 у Подгорици и 2:0 у Београду.

"Нисам играо тада због повреде, тако да ће ово бити моја премијера против комшија. Верујем да ће то бити једна велика и права спортска манифестација, дуел најбољих играча две суседне земље и треба да се радујемо таквим утакмицама", поручио је Стефан Савић.

Србија ће, са друге стране, квалификације 24. марта почети против Литваније у Београду.

image