Спорт

Рибакина победила Сабаленку и освојила турнир у Индијан Велсу

Тенисерка из Русије која се од увођења санкција такмичи под заставом Kазахстана, Елена Рибакина, освојила је ВТА турнир у Индијан Велсу, пошто је у финалу победила Белорускињу Арину Сабаленку 7:6 (13:11), 6:4
Рибакина победила Сабаленку и освојила турнир у Индијан ВелсуGetty © Matthew Stockman / Staff

Меч је синоћ трајао два сата и шест минута. Ово је био пети међусобни дуел две тенисерке, а први тријумф Рибакине, која је тренутно десета тенисерка света. Сабаленка је друга на ВТА листи. Елена се реванширала Белорускињи за пораз у финалу Аустралијан опена.

Сабаленка је повела 4:2 у првом сету, али је Рибакина успела да преокрене резултат и да стигне до вођства од 5:4. Играло се потом гем за гем, а победница првог сета одлучена је у тај-брејку, који је припао казахстанској тенисерки резултатом 13:11.

Рибакина је повела 2:0 у другом сету, а онда и 5:2. Сабаленка је смањила на 5:4, али је тенисерка рођена у Москви на свој сервис стигла до победе.

Елена је тријумфом у Индијан Велсу стигла до четврте титуле у каријери, док је Сабаленка остала на 12 освојених ВТА трофеја.

Победници турнира у Индијан Велсу припала је новчана награда од 1.262.220 долара и 1.000 поена за ВТА листу, а поражена је освојила 662.360 и 650 бодова.

ВТА турнир у Индијан Велсу играо се за наградни фонд 8,8 милиона долара.

image