Спорт

Московљанка "разбила" најбољу на свету - Рибакина у финалу Индијан Велса

Рускиња која се такмичи под заставом Казахстана остварила је велики тријумф
Московљанка "разбила" најбољу на свету - Рибакина у финалу Индијан ВелсаGetty © Matthew Stockman / Staff

Уочи дуела најбоље тенисерке света Иге Швјонтек и шампионке Вимблдона Елене Рибакине, тешко да је било тениских фанова који су очекивали да ће девојка рођена у Москви славити тако лако и убедљиво.

Рибакина је "почистила" Пољакињу са терена славивши 2:0, по сетовима 6:2, 6:2, чиме се пласирала у финале турнира у Индијан Велсу.

Рускиња која се такмичи под заставом Казахстана доминирала је од првог до последњег поена, а велику помоћ имала је и у виду својих одличних сервиса. Ипак, и Швјонтекова је након меча изјавила да је имала проблема са ребрима и да ће наредне дане, уочи турнира у Мајамију, искористити да покуша да се што боље опорави.

Рибакина ће тако у финалу имати прилику да покуша да се реваншира Арини Сабаленки. Белорускиња је у другом полуфиналу савладала Гркињу Марију Сакари, такође 2:0 у сетовима, па ће финале Индијан Велса бити и реприза недавног финала Аустралијан опена.

Тада је Сабаленка савладала Рибакину и стигла до прве гренд слем титуле, а очито је да су Белорускиња и рођена Московљанка на старту сезоне у најбољој форми на ВТА туру.

image