Спорт

УФЦ сензација из Чеченије узвратила Американцу: Муслимани ће разумети – кунем се изнад Курана…

Американац Колби Ковингтон извређао је и испрозивао Хамзата Чимаева после УФЦ догађаја у Лондону, али је врло брзо стигао одговор од друге стране
УФЦ сензација из Чеченије узвратила Американцу: Муслимани ће разумети – кунем се изнад Курана…Getty © James Gilbert / Stringer

Хамзат Чимаев, шведски ММА борац из Чеченије, одговорио је на прозивке Ковингтона које му је упутио током викенда и УФЦ 286 догађаја у лондонској "О2 арени".

Колби је тада изнео низ оптужби на рачун Чимаева, истакавши да је непрофесионалан и да константно избегава окршај са њим.

Врло брзо је уследио одговор до сада непораженог борца у велтер категорији.

"Колби лаже, он није желео да се бори. Кунем се Богом, прихватио сам борбу са њим четири пута. Муслимани ће ме разумети – кунем се изнад Курана да сам четири пута прихватио да се борим са Ковингтоном", рекао је Чимаев.

Он је истакао да је Американац био тај који је побегао када га је видео.

"Лагао је на конференцији за медије. Правити шоу је нормално, али ја не могу да лажем људе, искрен сам – волели ме ви или не. Ковингтон се игра, видео сам га у просторијама УФЦ-а, окренуо се и побегао. Никада нисам бирао противнике, те кокошке много лажу", додао је шампион из Чеченије.

Хамзат још не зна ко би могао да му буде следећи противник, али постоји реална шанса да му на црту стане Лион Едвардс, који је током викенда у Лондону, други пут заредом био бољи од Нигеријца Камаруа Усмана.

image