Спорт

Навратилова победила рак: Мислила сам да нећу дочекати следећи Божић

Освајачица 59 гренд слем трофеја саопштила је добре вести
Навратилова победила рак: Мислила сам да нећу дочекати следећи БожићGetty © Hector Vivas / Stringer

Некада најбоља тенисерка света Мартина Навратилова објавила је да је победила рак дојке и грла, са којим се борила претходних месеци.

Легендарна тенисерка (66) је емотивне вести открила у интервјуу са Пирсом Морганом, додавши да су јој лекари потврдили да нема канцер након четири месеца.

У интервјуу за "Ток ТВ", некадашња чехословачка и америчка тенисерка рекла је да је мислила да неће дочекати следећи Божић.

"Како они тврде, ја немам рак. Још увек морам превентивно да радим неке одређене прегледе дојке", рекла је Навратилова, освајачица укупно 59 гренд слемова у свим конкуренцијама.

Навратилова је током интервјуа истакла да се осећала лоше када је сазнала да јој се рак дојке вратио након што га је победила 2010. године и да је почела да прави листу ствари које би требало да уради док не умре.

"Који, дођавола, ауто би требало да желим да возим ако ћу да живим још годину дана", рекла је тада Навратилова, која је због проблема са раком одложила план да са супругом Јулијом Лемиговом усвоји дете.

image