Спорт

Миленковић: Пред нашом генерацијом је додатни мотив за палсман на Европско првенство

Српски фудбалски репрезентативац Никола Миленковић рекао је да његов национални тим има добре шансе да се пласира на Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкоj
Миленковић: Пред нашом генерацијом је додатни мотив за палсман на Европско првенство© FSS

Србија ће у петак у Београду играти са Литванијом, док ће три дана касније гостовати Црној Гори у Подгорици.

"Била су велика очекивања у Kатару, могли смо и више да пружимо, нисмо успели, то остаје иза нас и окрећемо нову страницу. Пред нама су квалификације за ЕП, нема лаких утакмица, у сваки меч морамо ући са вером у себе и максималном концентрацијом. Мислим да имамо добре шансе да се квалификујемо, верујем да можемо да поновимо игре из квалификација за СП", рекао је Миленковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Фудбалер Порта и репрезентативац Србије Марко Грујић је истакао да је играчима било потребно време да преболе неуспех на Мундијалу у Kатару.

"Сигурно да смо сви очекивали више на СП, требало је времена да преболимо тај неуспех. Сада смо сви ту на новом почетку, жељни и мотивисани да успемо у новом циљу и остваримо пласман на ЕП", рекао је Грујић.

Миленковић је истакао да репрезентативци Србије верују у себе и квалитет који имају.

"Немамо страх од ривала, искрено играли смо и против јачих селекција па смо успевали да се изборимо и пронађемо пут до успеха. Све поштујемо, сваког ривала, али знамо колико можемо и шта желимо", изјавио је Грујић.

Наша репрезентација је последњи пут на ЕП играла 2000. године.

"Kад почне утакмица нико о томе не размишља. То је чињеница која није пријатна када причамо пре утакмице, али кад почне меч онда мислимо само како да победимо и освојимо три бода", искрено је одговорио Грујић.


"То је за нас само мотив више да будемо генерација која ће после 24 године да оствари пласман на једно тако велико и важно такмичење", додао је Миленковић.

Селектор Србије Драган Стојковић изјавио је да ће акценат бити на већој концентрацији у одбрани.

"Сви играмо и одбрану и напад, дали смо много голова у претходним утакмицама, а сигурно да морамо имати још бољу концентрацију како би побољшали игру у фази одбране. Постижемо много голова, ако би поправили и одбрану било би добро за све", истакао је Миленковић.

Грујић је навео да је верује да ће Србија побољшати игру у одбрани.

"Акценат је ових дана био и рад на том дефанзивном плану. Имамо добру офанзиву, постижемо много голова, стварамо велики број шанси, сада само још да затегнемо игру у дефанзиви и биће све како треба. Морамо сви заједно да се бранимо и сви заједно да нападамо, што пре усвојимо те ствари, бићемо још бољи", рекао је Грујић.

Србија се налази у групи Г квалификација за ЕП 2024. са Литванијом, Црном Гором, Бугарском и Мађарском.

"Не бих никога издвајао. Све зависи од нас, мислим да се ми питамо највише", додао је Миленковић, док је Грујић истакао да све зависи од Србије.

"Свака селекција има своје квалитете, али и мане, које смо анализирали. Покушаћемо све да искористимо и изађемо као победници из наредна два меча", рекао је фудбалер Порта.

Миленковић је изјавио да очекује подршку навијача у наредном квалификационом циклусу.

"На нама је да на најбољи начин представљамо своју земљу, пружимо свој максимум, а то ће верујем народ да препозна", додао је играч Фиорентине.

Грујић је на крају истакао да фудбалери Србије морају подршку да заслуже игром и резултатима.

"Свака подршка нам значи, трудићемо се да победимо Литванију, затим и Црну Гору, а онда ће и подршка бити боља у јуну када настављамо пут ка Немачкој", закључио је Грујић.

image