Спорт

Лоше шутерско вече Богдановића - Атланта пала четири секунде пре краја

Хокси су ипак изгубили од Минесоте иако су имали 11 поена предности осам минута пре краја меча
Лоше шутерско вече Богдановића - Атланта пала четири секунде пре краја© Tanjug/AP Photo/Bruce Kluckhohn

Кошаркаши Атланте смањили су себи шансе да се домогну седме позиције у Источној конференцији пошто су на гостовању Минесоти изгбили 125:124 у неизвесној завршници.

Екипа за из Џорџије имала је 11 поена предности на осам минута пре краја меча, али велики пад у њиховој игри казнили су Тимбервулвси.

Богдан Богдановић је играо у тиму Атланте, али је забележио тек 11 поена, три скока и две асистенције. Само, пошто је ово било слабо шутерско вече за Србина, који је иза линије за три поена погодио тек једну тројку из шест покушаја.

Најбољи у Атланти је као по обичају био Треј Јанг са 29 поена и осам асистенција, али није имао праву подршку. Диандре Хантер, Џон Колинс и Садику Беј су убацили по 16 поена.

Са друге стране, Наз Рид је предводио Минесоту са 26 поена, Џејден Мекденијелс је био одмах иза са 25, док је Карл Ентони Таунс допринео са 22 поена. Управо је Таунс погодио кључна слободна бацања на четири секунде до краја меча, уз помоћ којих су Тимбервулвси славили.

Овим поразом, Атланта је остала на 36 победа, уз 37 пораза, па ће има сада бити изузетно тешко да се домогну седме позиције у Источној конференцији.

image