Спорт

Кимих о бури у Бајерну: Нагелсман у топ 3 тренера, ништа више не могу да кажем

Немачки фудбалер није желео превише да говори о дешавањима у Минхену
Кимих о бури у Бајерну: Нагелсман у топ 3 тренера, ништа више не могу да кажемGetty © Alexander Hassenstein / Staff

Фудбалер Бајерна Џошуа Кимих изјавио је да је шеф стручног штаба минхенског клуба Јулијан Нагелсман изванредан тренер, преноси "АП".

"Кикер" и "Билд" пренели су синоћ да ће Нагелсман добити отказ, пошто је Бајерн после пораза од Леверкузена пао на друго место на табели Бундеслиге.

"Могу само да кажем да је Нагелсман изванредан тренер. Заиста, имао сам много тренера и много врхунских тренера, а упркос томе, могу лако рећи да је међу моја три најбоља тренера. Како сада ствари стоје, разумете да ништа више не могу да кажем", рекао је Кимих уочи пријатељског меча између Немачке и Перуа.

Кикер је навео да ће Нагелсмана да замени Томас Тухел, који ће данас или сутра допутовати у Минхен на завршне преговоре са челницима Бајерна. Руководство актуелног немачког шампиона није желело да коментарише ове информације.

Нагелсман (35) је Бајерн преузео 2021. године када је на клупи минхенског клуба заменио садашњег селектора Немачке Хансија Флика. Нагелсман је пре Бајерна тренирао Лајпциг и Хофенхајм. Он је са Бајерном освојио једну титулу у Бундеслиги и два немачка Суперкупа.

Бајерн ће првог априла играти против Дортмунда дерби меч 26. кола Бундеслиге. Минхенски клуб ће 11. априла одиграти прву четвртфиналну утакмицу Лиге шампиона против Манчестер ситија.

image