Спорт

Тадић: Ми смо исти народ, надам се да ће се и Србија и Црна Гора пласирати на ЕУРО

Ми смо један исти народ и надам се да ћемо се пласирати даље, рекао је Душан Тадић о шансама Србије и Црне Горе да се нађу на Европском првенству 2024. године
Тадић: Ми смо исти народ, надам се да ће се и Србија и Црна Гора пласирати на ЕУРО© R.R./ATAImages

Капитен Србије изјавио је да је задовољан победом над Црногорцима (2:0) на веома тешком гостовању у Подгорици.

"Црна Гора је добра екипа, организована… Посебно на свом терену, мислим да су два пута играли нерешено и са Енглезима. Знали смо да ће бити незгодна утакмица, били су организовани и компактни, а у контранападима доста добри. Најбитније да смо победили", рекао је Тадић.

Није био изненађен храбром игром ривала.

"Знали смо да су борбени, срчани… Само смо хтели да 'гурамо' лопту и знали смо да ће временом да падну."

После дуго времена, Србија је забележила две победе на отварању квалификација, али још има времена за напредак.

"Шест бодова је одлично, али игра није била на завидном нивоу. Мислим да можемо много боље и, као што сам рекао, најважније је да смо освојили бодове, али има много ствари које треба поправити и верујем да хоћемо."

Капитен је истакао да вероватно постоји страх код играча да се не прими гол, што је последица неуспеха на Светском првенству у Катару, као и да се нада да ће обе селекције обезбедити пласман на ЕУРО.

"Надам се, то је наш циљ и жеља. Надам се да ће се обе екипе пласирати, ми смо један исти народ и надам се да ћемо се пласирати даље", искрен је фудбалер Ајакса.

Атмосфера у престоници Црне Горе је била сјајна, а "орлови" су дочекани као хероји.

"Супер, од дана кад смо стигли, много је деце, мислим да смо их усрећили сликама, аутограмима, као што сам рекао, волео бих да се и ми и Црна Гора пласирамо даље", закључио је Тадић.

image