Спорт

Фудбалски савез тзв. Косова: Жалићемо се УЕФА на Фудбалски савез Србије

Фудбалски савез такозваног Косова, саопштио је да ће уложити жалбу УЕФА на Фудбалски савез Србије (ФСС), због такмичарских утакмица које се на Косову одвијају под окриљем ФСС-а

"Недавни извештаји у медијима о одржавању такмичарских утакмица од стране нелегалних структура Србије на територији Косова, иако на аматерском нивоу, су узнемирујући и неприхватљиви. ФСК је расправљао о овим појавама у оквиру Савета за спорт и затражио да се одмах предузму мере. Такве активности крше ауторитет ФСК и суверенитет Косова уопште. ФСК тражи од свих релевантних државних актера, Савета за спорт и органа за спровођење закона да хитно предузму истраге и зауставе овакве незаконите радње и спреман је да помогне стручношћу и подршком кроз механизме УЕФА и ФИФА", наводи се у саоппштењу.

Фудбалски савез такозваног Косова саопштио је да је спреман да сарађује са српском заједницом у фудбалу, али да "не дозвољава нелегална такмичења".

"Поводом ових незаконитих радњи и директне интервенције Србије, као и процеса лиценцирања и најновијих дешавања истражних органа против ФСК, ми ћемо реаговати и затражити интервенцију УЕФА, током састанака на којима ће бити делегација на Конгресу УЕФА, који ће бити одржан у Лисабону", наводи се саопштењу Фудбалског савеза тзв. Косова.

image