Спорт

Бекер: Плакао сам у затвору због Ђоковића

Легендарни Борис Бекер захвалио је најбољем тенисеру света, Србину Новаку Ђоковићу, на подршци коју му је пружио док се налазио у британском затвору
Бекер: Плакао сам у затвору због ЂоковићаGetty © Alexander Hassenstein

Бекер је открио да је плакао у затвору док је гледао Ђоковића како осваја Вимблдон 2022. године, преноси портал "Дедлајн".

"Ђоковић је постао члан породице. Новак ме је подржавао док сам био у затвору. Издржавао је моју породицу. Плакао сам када сам видео да Новак осваја турнире. Веома сам поносан на чињеницу да је вероватно један од највећих играча свих времена део приче о мени", рекао је Бекер.

Немац је пуштен из затвора средином децембра прошле године пошто је одслужио осам месеци казне због прикривања имовине и позајмица вредних скоро три милиона евра у намери да избегне отплату дугова.

Он је у Великој Британији био осуђен на две и по године затвора пошто је проглашен кривим по четири тачке оптужнице према Закону о несолвентности.

Бекер је тренирао српског тенисера од 2013. до 2016. године.

"Знате да смо Ђоковић и ја имали дугогодишњу професионалну сарадњу и да смо је прекинули 2016. године. Али смо увек остали блиски, а посебно током мог притвора", додао је Бекер.

На Берлинском филмском фестивалу представљен је документарац "Бум! Бум! Свет против Бориса Бекера" о играчким успесима и тешкоћама на које је славни немачки тенисер наишао након каријере.

"Сјајан је осећај бити слободан. Сви морамо да се усавршавамо. Друго је питање да ли је то могуће. У стању сам да обновим свој живот и надам се да ће филм показати аспект мог живота који јавности није толико познат", закључио је Бекер.

image