Спорт

Сакраменто је поново моћан - НБА шампиона савладали и други пут

Кингси имају 2:0 на старту плеј-офа против ривала из Калифорније, Голден Стејта
Сакраменто је поново моћан - НБА шампиона савладали и други пут© Tanjug/AP Photo/Randall Benton

Кошаркаши Сакрамента уписали су и другу победу у првом колу плеј-офа НБА лиге, пошто су још једном савладали браниоца трофеја Голден Стејт. Овога пута било је 114:106 за Кингсе.

У калифорнијском окршају, екипа Сакрамента је показала да јој је плеј-оф недостајао, после више од једне и по деценије како ова франшиза није стигла до завршнице сезоне.

Ипак, Кингси показују да сада и те како поседују квалитет да науде, па тако Голден Стејту није било довљно ни што је Стеф Кари убацио 28 поена, ни што су Ендрју Вигинс и Клеј Томпсон додали по 22, односно 21 поен.

Били су играчи Сакрамента распуцани у свакој осим у првој четвртини. После само 17 поена у првих 12 минута, уследио је "рафал" од 41 поена у другој деоници, када је први пут и створена двоцифрена предност.

Сакраменто сада има 2:0 у серији против Вориорса, а на том путу водили су их Деарон Фокс и Домантас Сабонис са по 24 поена, док је Малик Монк додао 18. Серија се игра на четири победе, а наредна два меча ће Голден Стејт играти на свом паркету - Сакраменто ће им гостовати 21. и 23. априла.

У другом мечу вечери, и Филаделфија је стигла до 2:0 у серији против Бруклина - Севентисиксерси су славили 96:84. Тајрис Макси је са 33 поена водио домаће до победе, док је Џоел Ембид доминирао са 20 поена, 19 скокова и седам асистенција.

У редовима Бруклина је Камерон Џонсон био најбољи са 28 поена, док је Микал Бриџис убацио 21 поен.

image