Спорт

Ђоковић: Лајовић заслужено победио, био сам испод жељеног нивоа

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић је после елиминације са Српска опена рекао да га је Душан Лајовић заслужено победио у четвртфиналу и да је тренутно испод жељеног нивоа форме
Ђоковић: Лајовић заслужено победио, био сам испод жељеног нивоа© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

"Душан је фантастична особа. У Дејвис купу смо играли много пута заједно. Драго ми је због њега. Играо је добро, заслужио је победу. Био сам много испод жељеног нивоа. Шта да радим, то је спорт. Трудио сам се, није ишло. Осећао сам се тромо, споро, испод нивоа", рекао је Ђоковић на конференцији за медије после меча, па наставио:

"У неким тренуцима је одиграо агресивније. То је можда та промена код њега. Читав живот игра добро на шљаци. Ментално је остао чврст и то је тај напредак".

Једна од констатација новинара је била да у неким моментима није веровао у себе на овом мечу.

"Да не верујем, не бих био на терену. То је предуслов да будеш професионалац. Сплет околности, тренутно моје стање је далеко од нивоа. Играо сам пасивно, доста сам грешио и то је резултирало поразом", рекао је најбољи тенисер света.
Ђоковић је на крају говорио и о наступу у Паризу.

"За Ролан Гарос се надам да ћу да заиграм најбољи тенис. Тамо је подлога другачија него овде и Монте Kарлу. Надам се да ће тад бити боље. И прошле сезоне је старт на шљаци био спорији, па се после завршило на најбољи могући начин. Што се тиче пораза, утисци су јаки, да се мало слегне, па ћу да размишљам шта је наредни корак", закључио је Ђоковић.

image