Спорт

Украјинка изгубила, па "искулирала" противницу јер је Белорускиња

Свитолина је једна од најгласнијих заговорница забране такмичења тенисерима из Русије и Белорусије, због актуелног рата у Украјини
Украјинка изгубила, па "искулирала" противницу јер је БелорускињаGetty © Clive Brunskill / Staff

Украјинска тенисерка Елина Свитолина наставља да привлачи пажњу светских медија својим потезима који на овај или онај начин имају везе са ратом у земљи коју представља.

Свитолина је у првом колу ВТА турнира у Мадриду забележила пораз 2:0 (6:4, 7:5) против Александре Саснович, а по завршетку меча је одлучила да се не рукује са противницом, која потиче из Белорусије.

Тенисерка која је протеклих годину дана одсуствовала због тога што је била трудна, и даље је далеко од некадашње форме, па ју је тако и Белорускиња савладала без превише проблема.

Но када је меч завршен, Свитолина је одлучила да пружи руку судији у столици, али је у потпуности игнорисала Саснович, која је на другој страни очекивала поздрав након велике победе. Ипак, овакво неспортско понашање није неочекивано, имајући у виду изјаве Елине Свитолине.

Украјинка је једна од најгласнијих спортисткиња из те земље која се залаже за потпуну забрану учешће руским и белоруским тенисерима и тенисеркама, због актуелног рата у Украјини.

image