Спорт

Kошаркаши Партизанa дочекују Реал у борби за пласман на Ф4 у Kаунасу

"На нама је да дамо све од себе и да пред нашим предивним навијачима победимо и направимо тај велики корак ка Kаунасу", рекао је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић уочи треће утакмице против Реала
Kошаркаши Партизанa  дочекују Реал у борби за пласман на Ф4 у Kаунасу© KK Partizan/Dragana Stjepanović

Црно-бели воде у четвртфиналној серији плеј-офа Евролиге 2:0 и тријумф у трећем мечу, вечерас од 20.30 у Штарк Арени, донео би им историјски пласман на Фајнал-Фор у Kаунасу.

"Верујем овим играчима и у све оно што раде", истакао је Обрадовић на констатацију новинара на последњем тренингу да је посебно расположен.

Данте Екзум ће дефинитивно бити у тиму, а због туче у Мадриду изостаће суспендовани Kевин Пантер и Матијас Лесор.
Са друге стране неће бити Гершона Јабуселеа и Габријела Дека.

Обрадовић је поново позвао навијаче да у распродатој Арени покажу право лице и направе спортски и незабораван амбијент.

"Имам повећан број позива за карте, али искрено, бавим се само тереном и својим послом. Поносни смо на подршку и поновићу оно што сам рекао после друге утакмице у Мадриду. Реалу треба пружити топлу добродошлицу и да све протекне у спортском тону, од играча до тренера, јер ће сви гледати сутакмицу", поручио је Обрадовић и подсетио да је 11 играча Реала, осим Серхија Љуља, играло у НБА лиги, што довољно говори о квалитету Мадриђана

Тренер Реала Ћус Матео рекао је да ће његова екипа покушати да победи Партизан у Београду, смањи на 2:1 у серији, а онда победи и у четвртој утакмици у главном граду Србије и да се нада да ће постати први клуб у историји који се после 0:2 на старту четвртфиналне серије пласирао на Фајнал-Фор.

"Заостајемо и није лако, играћемо на тешком терену и то ће нам отежати ствари, тако да ћемо морати да будемо чвршћи него икад. Нико никад није стигао 0:2? За све увек мора постојати први пут, а зашто не би сад било тако? Размишљамо само о првој наредној утакмици, а ако бисмо победили и у четвртој, биће и пета. Можемо да размишљамо само о једној утакмици, јер све у свему победа би нам помогла да се подигнемо", поручио је Матео.

image