Спорт

Зоран Савић: Нема места за калкулисање против Реала, преко 50 хиљада људи тражило карту

Спортски директор Партизана Зоран Савић, изјавио је да српска екипа нема простора да калкулише против тима из Мадрида, као и да је била огромна потражња за карте за меч у "Штарк арени"
Зоран Савић: Нема места за калкулисање против Реала, преко 50 хиљада људи тражило карту© ATA Images

Партизан од 20.30 часова у "Штарк арени" дочекује екипу Реал Мадрида у оквиру трећег меча Топ8 фазе Евролиге.

Српски тим има предност од 2-0 у победама и један тријумф га дели од пласмана на фајнал-фор елитног европског такмичења.

Карте за меч продате су у рекордном року, а о томе колико је меч важан и каква је била потражња, говорио је спортски директор црно-белих, Зоран Савић.

"Након утакмице у Мадриду, за 24 сата смо добили 50 хиљада захтева за улазнице за меч у Београду", рекао је Савић за шпанску "Марку".

Утакмица у Мадриду донела је суспензије за неколико кошаркаша, те тако српски клуб неће моћи да рачуна на Матијаса Лесора и Кевина Пантера у трећој утакмици.

Савић је додао да у Партизану, као ни међу његовим навијачима, нема места за калкулисање. 

"Кад то чујем, чини ми се да су људи полудели. Верују да је Реал тим из Алкобендаса, који можете тек тако да победите. Пазите, Серхио Љуљ и Руди Фернандес имају више мечева од свих кошаркаша у мом тиму. Не можете да закажете термин кад желите да победите", јасан је био Савић.

Спортски директор Партизана осврнуо се на инцидент у другој утакмици.

"Све је деловало мирно, а онда се само десило. У инциденту су учествовала двојица момака који су најмирнији у нашој екипи, Пантер и Егзум никад не подижу глас. Чини ми се да је требало увести друге врсте казни. Санкционисали су клубове, а не играче. Последице трпе и Реал и Партизан као организације, иако су најмање криви за све што се десило", истакао је Савић.

Партизан једна победа дели од фајнал-фора, нешто што није могло ни да се сања почетком сезоне.

"Почетком сезоне нисмо могли ни да сањамо да ће нас једна победа делити до пласмана на фајнал-фора. Направили смо мешавину младих, талентованих играча и ветерана којима смо веома задовољни. Вреди сагледати и где смо били пре две године, а где смо сад – закључио је Савић.

image