Спорт

Италијански медији разапињу Пиолија: Нема изговора за овако нешто!

Новинари у Италији су очигледно разочарани радом Стефана Пиолија и његовог Милана, критикујући тренера због пораза од Интера од 2:0 у првом мечу полуфинала Лиге шампиона
Италијански медији разапињу Пиолија: Нема изговора за овако нешто!Getty © Marco Luzzani / Stringer

"Росонери" су примили два гола у првих 11 минута меча на стадиону "Ђузепе Меаца", дозволивши Едину Џеку и Хенриху Мхитарјану да дају "нероазурима" витални подстицај.

Пораз оставља Милану изузетно тежак, готово немогућ псоао у реваншу следеће недеље, мечу у којем ће очајнички желети да игра повређени крилни нападач Рафаел Леао, чије се одсуство болно осетило против Интера.

Новина "Ла Газета дело Спорт" није била импресионирана Пиолијем, истичући како је утакмица наизглед била понављање њиховог пораза у Суперкупу Италије од Интера:

"Интер је ишао три пута брже, добио више дуела, имао је злобно лице. Милан је изгледао ужасно. Превише је сличан Ријаду. Ту је барем дух: Милан је још жив".

"Коријере дело Спорт" је био подјенако "импресиониран" италијанским тренером и његовом екипом, дотакнувши се недостатка одлучне тактике, напомињући:

"Агресивност показана у првим минутима није праћена усредсређеношћу. Недостају примена и пажња полуфинала шампиона. Тактички су увек прекратки. Да ли је реакција у другом полувремену тачна или је резултат бољег управљања Интером?”

"Коријере дела Сера" је сугерисао да Пиоли треба да направи неке промене у Милану за реванш, без обзира на кондицију Леаа, коментаришући:

"Питање је: да ли би било другачије са Леаом? Можда не, вероватно не, укупан јаз је превелик. Милан је касно, прекасно ушао у меч. Сада постаје тешко, повратак са два гола надоле не би био немогућ, посебно са додатним Леаом, али свакако треба другачији Милан. Онај из прве утакмице нема шансе".

"Тутоспорт" није био заинтересован да чује изговор за лошу срећу, осврнувши се на финале Суперкупа Италије, рекавши:

"Као и у Суперкупу, примили су два гола у раној фази. Изговор за лошу срећу не постоји".

Посебно је занимљиво како су новинари на Апенинима оценили рад тренера Милана (распон оцена од пет до 10). Стефану Пиолију нико није дао ни прелазну оцену, а Тутоспорт је отишао корак даље и дао му оцену четири!

Пиолијеве оцене у италијанским новинама:

Ла Газета дело Спорт: 5

Кориере дело Спорт: 5

Тутоспорт: 4

Кориере дела Сера: 5

image