Спорт

Срби из Фјорентине објавом на Инстаграму "прозвали" тренера, па се извинили због грешке

Јовић и Терзић су поделили објаву у којој се јасно критикује тренер Винћенцо Италијано, а тај њихов потез наишао је на љутњу навијача, због чега је уследило извињење
Срби из Фјорентине објавом на Инстаграму "прозвали" тренера, па се извинили због грешке

Фудбалери Фјорентине Лука Јовић и Алекса Терзић извинили су се клубу и тренеру Винћенцу Италијану због објава на друштвеним мрежама по завршетку утакмице против Базела.

Фјорентина је у првом полуфиналном сусрету Лиге конференције против швајцарског тима изгубила 2:1, а ниједан од двојице српских играча није наступио на том сусрету, после чега су њихове објаве на Инстаграму привукле велику пажњу.

Јовић и Терзић су поделили на свом профилу објаву странице навијача посвећене Јовића, у којој се тренер Италијано критикује због одлуке да двојица српских репрезентативаца не добију прилику.

"Италијанова тактичка катастрофа", стоји на почетку спорне објаве коју су поделили двојица српских играча.

"Требало је да игра са истом поставом као против Наполија, после добрих партија. Посебно Лука и Терзић, који су изгледали у форми и била је грешка што их је оставио на клупи. Италијано нема праву визију", стоји у објави која је подстакла на питања да ли је ово била несмотрена грешка Јовића и Терзића који нису прочитали шта пише у њој или су циљано критиковали тренера.

Неколико сати после инцидента, и Јовић и Терзић су се огласили.

"Хтео бих да се извиним тренеру, мојим саиграчима и клубу због онога што сам објавио синоћ. Моја је грешка и није била моја намера да умањим рад који сви обављамо са тренером. Погрешио сам и извинио сам се. Кренимо напред", написао је Јовић, док је и Терзић учинио слично.

"Желео бих да се извиним тренеру, мојим саиграчима и клубу за оно што сам објавио синоћ. Мој гест, иако је урађен по аутоматизму и без заустављања да прочитам шта пише, је био погрешан. Погрешио сам", написао је Терзић.

image