Спорт

Историјски ММА спектакл у Новом Саду

Историјски ММА спектакл у Великој дворани новосадског СПЕНС-а је пред нама
Историјски ММА спектакл у Новом Саду© Serbian Battle Championship – SBC

По први пут гледаћемо заједнички ММА догађај у организацији елитне српске и америчке ММА организације – Титан ФЦ и СБЦ Ривенџ.

Светске и домаће ММА звезде демонстрираће своје умеће и храброст у мешовитим борилачким вештинама 2. јуна 2023. године са почетком у 20 часова у Новом Саду, матичном граду најбоље регионалне и једне од најцењенијих европских организација – "Serbian Battle Championship – SBC".

"Српска Атина" одабрана је за поприште интернационалне спортске манифестације, која ће представљати 82. манифестацију за Титан ФЦ и 47. догађај под СБЦ банером, спектакла највише светске класе који може да парира најбољим светским ММА позорницама, што присуство бивших и будућих чланова највеће светске ММА организације УФЦ додатно потврђује.

Главна борба вечери представљаће шампионски окршај који ће за улог имати и СБЦ и Титан ФЦ шампионски појас у велтер категорији.

Актери круне најављеног спектакла биће непоражени СБЦ шампион у лакој категорији и највећа нада српског ММА спорта, Предраг Богдановић, као и бивша УФЦ звезда и актуелни СБЦ шампион у велтер категорији, Мишел "Тратор" Празерес.

Српски борац, из Новог Сада, Предраг Богдановић, иза себе има импресиван победнички низ од 14 узастопних победа, против реномираних противника, и спреман је за највећи изазов досадашње каријере, у покушају да наредни наступ крунише освајањем два нова појаса, овог пута у велтер категорији и постане шампион и српске и америчке организације.

На другој страни, велико УФЦ име из Бразила, Мишел Празерес, покушаће да стигне до двадесет и осмог профи тријумфа и освоји Титан ФЦ и одбрани СБЦ појас првака који је у његовом власништву од септембра прошле године, када је зауставио победнички низ непораженог Стефана Негуцића у београдској "Штарк арени".

Празерес је велики део каријере провео у најјачој светској ММА организацији, са чак 14 УФЦ наступа иза себе (10 победа и 4 пораза), и побеђивао борце попут Гилберта Бурнса, Џоша Буркмана, Маирбека Таисумова, и многих других.

Очекује нас главна борба достојна највећих светских ММА позорница, и имаћемо привилегију да је испратимо у Новом Саду, 02. јуна.

Поред главне борбе вечери очекује нас и шампионски дуел у тешкој категорији, између актуелног Титан ФЦ шампиона Алекса Николсона и непораженог бразилског тешкаша Валтера Игнациа, иначе брата УФЦ звезде Џонија Вокера!

Алекс Николсон покушаће да стигне до осамнаестог професионалног тријумфа, али очекује га тежак задатак против младог и атрактивног Валтера Игнациа, који има савршен скор од 10 импресивних професионалних победа и спреман је за борбу каријере која нас очекује у Новом Саду.

Такође је најављен и окршај два борца светског реномеа, два доскорашња члана најпрестижније светске промоције УФЦ. Српски борац Стефан Секулић одмериће снаге са легендом октагона, бразилским борцем Алексом "Каубојем" Оливеиром. Секулић је један од најбољих бораца домаће ММА сцене који је неправедном судијском одлуком, нажалост, завршио своју каријеру у елитној америчкој организацији.

Ипак и даље је жељан доказивања и такмичења на највишем нивоу. У покушају да стигне до петнаесте победе у каријери имаће прилику да наступи против светски познатог Алекса "Каубоја" Оливеире. УФЦ легенда са 24 профи тријумфа иза себе, и каријере у којој се сусретао са великим светским именима, спреман је за свој други наступ под СБЦ Ривенџ банером, овог пута и под банером Титан ФЦ организације, и да још једном пружи бескомпромисну борбу на коју смо од њега навикли.

Поред најављених главних мечева, очекују нас још наступи реномираних бораца америчке, српске и регионалне ММА сцене.

Очекују се наступи искусног и популарног домаћег борца из Врбаса Стефана Звијера који има 12 професионалних победа у каријери, и гледаће да настави победнички низ у највећем изазову каријере против реномираног киргистанског борца са америчком адресом, Миктибека Оролбеја.

Оролбеја би ова борба требало да доведе до потписа за УФЦ, што самим тим значи да и Стефана победа може довести на праг најпрестижније ММА организације на планети. Такође је најављено и учешће талентоване боркиње из Словеније, Монике Кучинич, као и бивше освајачице бронзане олимпијске медаље у џудоу из Русије, Наташе Кузиутине.

Поред тога што нас очекују заиста најбоље борбе које смо имали прилику да гледамо у овом делу Европе, догађај ће бити емитован путем УФЦ онлине платформе UFC Fight Pass што ће свим учесницима омогућити да буду корак ближе светској публици и најелитнијој светској организацији.

image