Спорт

РТ Балкан у Каунасу: Све спремно за финале – Олимпијакос и Реал у борби за европску титулу

Европа чека новог шампиона у кошарци. За титулу најбољег на старом континенту, вечерас се у Каунасу боре Олимпијакос и Реал Мадрид
РТ Балкан у Каунасу: Све спремно за финале – Олимпијакос и Реал у борби за европску титулу© RT Balkan

На терену чувене "Жалгирио арене" играле су се историјске утакмице, али ће се први пут на паркету у Литванији одлучивати о клупском прваку Европе.

Обе екипе су на импресиван начин стигле до финала – прво је Олимпијакос, након преокрета и нестварне треће четвртине, савладао Монако; а затим је Реал, такође после преокрета, сломио Барселону у "Ел класику" и домогао се финала.

Грчка екипа је на Фајнал-фор стигла као првопласирана у регуларном делу сезоне, имају званично најбољег тренера и најбољег играча Европе – Сашу Везенкова, који каже да атински црвено-бели без притиска улазе у финале.

 "Нема притиска, играмо против једног веома доброг, чврстог и искусног тима. У претходних месец дана раде невероватне ствари и показују чврстину и квалитет у сваком тренутку, чак и када немају на располагању најбоље играче. Спремни смо да им се супротставимо и да урадимо све што је потребно да бисмо освојили титулу", рекао је Везенков за РТ Балкан.

Олимпијакос је у полуфиналу играо, практично, на домаћем терену. Грчки навијачи су преплавили Каунас, а очекује се да ће на финалном мечу имати још већу подршку.

Ни најтрофејнији европски клуб неће бити без подршке у "Жалгирио арени", а све гласније се шушка да ће их у финалу бодрити и бивши кошаркаш, који их је водио до последње, десете европске титуле – Лука Дончић.

Олимпијакос жели четврту титулу у Евролиги, прву након 2013. године, када су у финалу савладали – Реал Мадрид.

Каунас је спреман. Град кошарке, чије срце куца у ритму тапкања лопте о паркет, поздравие новог шампиона Европе око 22 часа по локалном времену (19.00 по средњоевропском).

image