Спорт

Чукарички поклекао на "крову", ТСЦ види Лигу шампиона

Суперлигаш из Бачке Тополе направио је велики корак ка пласману у елитно фудбалско такмичење
Чукарички поклекао на "крову", ТСЦ види Лигу шампиона© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Фудбалери ТСЦ-а победили су Нови Пазар на гостовању 4:1, искористили кикс Чукаричког и направили велики корак ка Лиги шампиона.

Екипа из Бачке Тополе, која има предност због бољег пласмана у регуларном делу сезоне, дуго је ломила отпор Пазараца и то успела да уради у другом полувремену.

Стрелци за ТСЦ били су Петровић, Стојковић, Ратков и Вукић, па тако изабраници Жарка Лазетића и даље имају све у својим рукама пред дуел у последњој рунди са Војводином.

Почасни погодак за домаћина дело је Никчевића са беле тачке.

ТСЦ-у у последњем колу против Војводине биће довољан само бод јер је Чукарички поклекао и одиграо нерешено 1:1 са Вождовцем.

Томовић је "брђанима" донео предност у 12. минуту, али је све постало много теже када је Сисоко искључен због другог жутог картона.

"Змајеви" су искористили бројчану предност и у финишу срушили снове чукаричког.

ТСЦ сада има 74 бода, два више од Чукаричког, па ће највероватније, уз Црвену звезду која се директно пласирала групну фазу, ићи у елитно фудбалско такмичење.

Чукарички ће у последњој рунди на мегдан Радничком из Крагујевца, али пре тога, у четвртак, игра финале купа управо против црвено-белих.

У утакмици која је претходила, Партизан је ремизирао са Војводином на "Карађорђу" (2:2) и опростио се не само од Лиге шампиона, него и од Лиге Европе.

image