Спорт

Покетино креће у распремање - 15 играча напушта Челси

Маурисио Покетино не губи време у Челсију, пошто је већ спремио списак од 15 фудбалера на које не рачуна у наредној сезони
Покетино креће у распремање - 15 играча напушта ЧелсиGetty © Clive Rose

Покетино је управи Челсија поручио да не жели талентованог Жоаа Феликса, па ће се Португалац вратити у мадридски Атлетико.

Феликс је почетком године стигао у Челси на позајмицу до краја сезоне, "плавци" су имали могућност откупа уговора, али је Покетино рекао да му Португалац није потребан.

Феликс је каријеру почео у екипи Бенфике, у Атлетико је прешао 2019. године, а у дресу Челсија је постигао четири гола на 20 утакмица.

"Истина је да не могу да кажем који је план са Жоаом. Нови тренер га не жели у Челсију. Вратиће се у Мадрид, ништа нисмо планирали", рекао је председник Атлетика Енрике Серезо.

Британски медији наводе да је Покетино почео са реконструкцијом Челсија, који је сезону у Премијер лиги завршио на 12. месту на табели.

Аргентински стручњак жели да у летњем прелазном року ангажује квалитетног голмана, играча средине терена и нападача, а планира да се одрекне најмање 15 играча, за које сматра да ће добити 320 милиона евра.

Покетино, жели поред Жоаа Феликса, у наредној сезони не рачуна ни на Кристијана Пулишића, Матеа Ковачића, Хакима Зијеша, Н'Голоа Кантеа, Калидуа Кулибалија, Пјер-Емерика Обамејанга, Цезара Азпиликуету, Дениса Закарију, Калума Хадсона-Одоија, Мејсона Маунта, Конора Галагера, Тревоа Чалобу и Рубена Лофтус-Чика.

image