Спорт

Реалу стигла понуда: Саудијци нуде Бенземи 100 милиона евра по сезони

Фудбалски клуб Ал Итихад из Џеде понудио је нападачу Реала Kариму Бензему вишегодишњи уговор од скоро 100 милиона евра по сезони, преносе шпански и италијански медији
Реалу стигла понуда: Саудијци нуде Бенземи 100 милиона евра по сезониGetty © Florencia Tan Jun / Stringer

Познати италијански новинар Фабрицио Романо тврди да су у ову понуду укључени и сви бонуси. Он је истакао да клуб из Џеде очекује брз и коначан одговор француског нападача, који је о понуди из Саудијске Арабије обавестио челнике Реала.

Бензема има уговор са мадридским клубом до 30. јуна ове године. Француз је раније најавио да ће да продужи уговор са Реалом на још једну сезону, а шпански медији тврде да је Бензема после богате понуде из Саудијске Арабије одлучио да још једном размисли пре него што донесе коначну одлуку.

Француз је у Реал стигао у јулу 2009. из Лиона за 35 милиона евра, а постигао је 353 гола на 647 утакмица у свим такмичењима за мадридски клуб. Са Реалом је освојио је 24 трофеја, а прошле сезоне добио је Златну лопту Франс фудбала.

Ал Итихад је коло пре краја првенства освојио титулу у Саудијској Арабији. Ал Итихад је први на табели са 69 бодова, док је Ал Наср други са 64.

Португалац Kристијано Роналдо игра за Ал Наср, док је аргентински фудбалер Лионел Меси добио понуду да настави каријеру у Ал Хилалу.

image