Спорт

Анчелоти: Били бољи од Барсе у свим аспектима, Бензема заслужује још једну "Златну лопту"

Шеф стручног штаба Реала Карло Анчелоти изјавио је да је срећан што тренира мадридски клуб и додао да је задовољан пласманог свог тима у финале Купа краља
Анчелоти: Били бољи од Барсе у свим аспектима, Бензема заслужује још једну "Златну лопту"© Tanjug/AP Photo/Joan Monfort)

Реал се пласирао у финале Купа краља, пошто је на "Камп Ноу" савладао Барселону резултатом 4:0 (1:0) у реваншу мечу полуфинала.

У првој утакмици одиграној у Мадриду, каталонски клуб је славио 1:0.

"Одиграли смо веома добар меч, заслужено смо победили. У другом полувремену смо играли доста добро, пошто је била веома компликована утакмица. Када год смо имали прилике стварали смо опасност. Били смо бољи у свим аспектима, и у нападу и у дефанзиви. Да нисмо тако одиграли не би победили са 4:0. Још једном морам да кажем да сам срећан зато што сам тренер Реала", рекао је Анчелоти.

На утакмици у Барселони бриљирао је нападач Реала Карим Бензема, који је постигао хет-трик.

Он је једини фудбалер Реала после Ференца Пушкаша који је постигао хет-трик против Барселоне на "Камп Ноу".

"Још једна 'Златна лопта' за Карима? Зашто да не? Он је и даље један од најбољих играча на свету", додао је тренер Реала.

Тренер Барселоне Ћави Ернандез признао је да му је пораз од Реала тешко пао.

"Ово баш боли, али имамо Ла лигу где се налазимо на првом месту. Морамо да реагујемо после овог неуспеха. Играли смо боље него што резултат каже, јер је ово баш страшан пораз. Други гол нас је убио. Морам да признам да смо одиграли лоше у другом полувремену", додао је Ћави.

Реал ће у финалу Купа краља играти против Осасуне, која је полуфиналу елиминисала Атлетик Билбао.

image