Спорт

Ђоковић: Дуго нисам овако играо, поносан сам због обарања рекорда

Најбољи српски тенисер, Новак Ђоковић, уживао је на мечу са Перуанцем Хуаном Паблом Вариљасом у осмини финала Ролан Гароса
Ђоковић: Дуго нисам овако играо, поносан сам због обарања рекордаGetty © Clive Mason

Ђоковић је у осмини финала за нешто мање од два сата савладао Вариљаса 6:3, 6:2, 6:2.

"Уживао сам, пошто је ово било најбоље моје издање на турниру. Форма је дошла у прави час, јер улазимо у другу недељу. Противници ће бити све тежи. Волим да играм овде, чекам нови изазов", изјавио је Ђоковић по завршетку меча.

Српски тенисер је исписао историју, пошто је по 17. пут у историји изборио пласман у четвртфинале Ролан Гароса где ће играти против Руса Карена Хачанова.

"Дефинитвно се осећам боље него у последњих пар месеци. То су најбољи дани од Аустралијан опена, од Мелбурна нисам изгледао овако добро, желим тако да наставим. Не смем да размишљам превише далеко", додао је Ђоковић.

Он је потом на терену разговарао са Марион Бартоли, која га је упитала за утиске са меча против Вариљаса.

"Дивни услови за игру, сјајна атмосфера. Први пут сам играо са њим, али знамо се већ пар година. Напредовао је, он је специјалиста за ову врсту подлоге. Желео је да диктира поене, када то ради, врло је константан. Срећан сам својим нивоом тениса, био је врло висок", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је потом истакао да је поносан што је оборио рекорд Надала по броју четвртфинала на Ролан Гаросу.

"Поносан сам због тог рекорда, нарочито овде. Као и сваки играч, много сам размишљао, није као што је било пре пар година, нешто сам са телом морао да урадим, али када играм на овом нивоу наравно да сам задовољан", додао је Ђоковић.

Он се уочи меча са Вариљасом загревао са сином Стефаном, који је био у боксу током сусрета са тенисером из Перуа.

"Велико је задовољство имати децу са собом, да су овде са мном. Још сутра су ту, морају да иду у школу, јер треба ићи у школу. Морам да кажем да мој син стварно воли тенис и са њима сам једна другачија особа, потпуно позитиван, осећам много љубави, мотивације, да играм свој најбољи тенис. Можда ће и он једног дана моћи да игра овде", закључио је Ђоковић.

image
VV inauguration
banner