Спорт

"Ђоковић је мој идол, он је разлог зашто сам овде и бавим се тенисом"

Аргентинац је открио да велике заслуге за све што је до сада постигао у каријери припадају Новаку Ђоковићу
"Ђоковић је мој идол, он је разлог зашто сам овде и бавим се тенисом"Getty © Julian Finney / Staff

Томас Ечевери је аргентински тенисер који је на Ролан Гаросу успео да се пласира у четврто коло турнира, што је његов најбољи резултат у каријери.

Овај момак је савладао Алекса Де Минора и Борну Ћорића, против Јапанца Јошихита Нишиоке ће се борити за велико четвртфинале, а велике заслуге свим својим успесима 49. тенисер света приписује - Новаку Ђоковићу.

Ечевери је пре неколико година постао познат на друштвеним мрежама када је после освајања свог првог АТП поена направио фотографију са натписом "Ечевери 1, Ђоковић 12.900 поена".

Аргентинац се од тада упоређује са Ђоковићем, који му је идол, а открио је и да планира да ускоро направи нову фотографију у којој се пореди са освајачем 22 гренд слем трофеја.

"Можда ћу ускоро моћи да направим нову слику, када уђем у првих 20! Новак је мој идол, он је главни разлог зашто сам почео да играм тенис. Када сам почео да користим "Хед" рекете, одмах сам рекао да хоћу рекете као Новак", искрен је био Аргентинац.

Недавно је имао и прилику да игра против свог идола, и то у Риму где га је Србин савладао 7:6, 6:2. Тада је добио прилику да упозна Ђоковића.

"Мало смо причали после меча у Риму. Он је толико добар момак, јако опуштен, права легенда", искрен је био Ечевери који сада жели пласман међу 20 најбољих играча света.

"Желим да будем у топ 20 до краја године и мислим да имам шансе ако овако наставим. Морам да додам још својој игри, али сада сам концентрисан на Ролан Гарос", рекао је аргентински тенисер.

image