Спорт

Јаја Туре у Истанбулу навија за Сити, пада ли коначно "афричка клетва" бачена на Гвардиолу?

Некдашњи фудбалер Обале Слоноваче Јаја Туре, налази се у Истанбулу, где ће пратити финале Лиге шампиона између Манчестер ситија и Интера. Туре ће навијати за енглески тим, за који је некада и сам наступао, а биће занимљиво видети хоће ли тим Пепа Гвардиоле напокон савладати "афричку клетву"
Јаја Туре у Истанбулу навија за Сити, пада ли коначно "афричка клетва" бачена на Гвардиолу?© Screenshot/Twitter@YayaToure

Сада већ легендарни фудбалер Манчестер ситија и некадашњи члан Барселоне, Монака и Олимпијакоса, поставио је на друштвеним мрежама слику са стадиона "Ататурк" у Истанбулу.

Туре ће у највећем граду Турске пратити финале Лиге шампиона, у којем се његов бивши тим састаје са екипом Интера.

Фудбалер из Обале Слоноваче истакао је да ће дати подршку "грађанима".

"Ко је спреман за финале? Напред Сити", написао је Туре на друштвеним мрежама.

Готово сви коментари на тој објави тичу се само једне ствари, чувене "афричке клетве" коју је Јаја Туре наводно бацио на тренера Ситија, Пепа Гвардиолу.

Агент бившег везисте "грађана", Дмитри Селук, изнео је занимљиву причу да је цела Африка против Гвардиоле у Лиги шампиона.

Гвардиола и Туре нису имали најбољи однос, због како је фудбалер тада тврдио, чињенице да је он Африканац.

"Окренуо је целу Африку против себе и многи афрички навијачи су окренули леђа Ситију. Прилично сам сигуран да ће и афрички шамани бацити клетву на Гвардиолу и да он никада неће освојити Лигу шампиона. Време ће рећи да ли сам био у праву", изјавио је Селук.

Иако је сам Јаја Туре рекао да не подржава то што је његов бивши агент говорио о Гвардиоли, бројни фудбалски навијачи верују да је разлог неуспеха Гвардиоле у Лиги шампиона као тренера Ситија, заслуга поменуте клетве.

Прилику да ту теорију обесмисли, Гвардиола има управо вечерас, када се у финалу елитног такмичења од 21.00 састаје са екипом Интера.

image