Спорт

Пикси прогнозирао финале Лиге шампиона: Интер је заслужено у финалу, Ситију дајем предност

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, заједно са делегацијом ФСС, налази се у Истанбулу, где ће гледати финале Лиге шампиона између Манчестер ситија и Интера. Пикси је открио да ли ће навијати за некога у финалу, као и шта очекује од можда и највеће утакмице у свету фудбала
Autor: FSS

Пикси је у Истанбулу виђен у друштву Дејана Савићевића, Предрага Мијатовића, Роберта Карлоса, Адријана Галијанија и многих других фудбалских легенди...

"Лепо је бити у овом друштву, разлог знамо сви, финале Лиге шампиона између два велика клуба, верујем да ћемо сви уживати у једном спектаклу – не крије селектор Драган Стојковић.

С једне стране налази се Пеп Гвардиола, стручњак кога Пикси доста поштује, а са друге Интер, клуб против кога је као играч Вероне, одиграо најбољу утакмицу.

"Давно је то било. Ја желим да уживам пре свега у фудбалу, не навијам за неки клуб посебно, али сматрам, као што ће многи људи рећи, да Манчестер Сити има предност да освоји Лигу шампиона. Приказали су играчку моћ, они су тим који диктира ритам, контролише игру и нема сумње да ће то желети и вечерас. Сити је клуб који никад није освојио Лигу шампиона, имају огроман мотив. Са друге стране је Интер, клуб који је освојио све у својој богатој историји, велики гигант", рекао је селектор Србије.

"У једном периоду током сезоне нису били на свом нивоу, али су показали да су веома способни да буду ту где јесу. Једна утакмица, финале, није захвално да се прогнотира исход, али сигурно да Сити има веће шансе. Интер свакако има своје адуте, видећемо вечарас", додао је Пикси.

Шеф струке фудбалске репрезентације Србије, открио је шта очекује од финала у тактичком смислу.

"Имамо два различита стила игре. Сити који делује лепршаво, са великим поседом лопте, офанзивно оријентисани. И имамо Интер који ће по мени бити дефанзивно оријентисани, тражиће шансу из контранапада. Интер у техничком смислу не може да парира Ситију, али видећемо", закључио је Драган Стојковић.

image