Спорт

Брегар пред ЕП: Тежак посао, али верујемо у себе

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар, изјавио је да верује да његове изабранице могу да одиграју све три утакмице на високом нивоу у прелиминарној фази Европског првенства и пласирају се у другу фазу такмичења,

Рукометашице Србије отпутовале су у Цеље где ће играти у првој фази ЕП.

„Играмо прву утакмицу са Шведском, која је била четврта на претходним ОИ, затим ту је Данска која је заузела треће место на СП и домаћин Словенија, која ће бити изузетно мотивисана јер игра код куће. Чека нас тежак посао, али ми верујемо у себе и на нама је да одиграмо све три утакмице на високом нивоу“, изјавио је Брегар.

Селектор је додао да је прва фаза такмичења веома битна, због пребацивања бодова.

„Први задатак је да прођемо групу, то је најбитније и битно је колико се бодова преноси даље. Наша група се укршта са групом А у којој су Норвешка, Мађарска, Хрватска и Швајцарска, али полако, идемо утакмицу по утакмицу“, додаје Брегар.

Капитен женске рукометне репрезентације Србије Јована Стоиљковић изјавила је да је задовољна како су протекле припреме у Старој Пазови.

„Пружили смо максимум и мислим да смо спремни како физички, тако и психички за изазове који су пред нама. Екипа је спремна и у доброј атмосфери крећемо у Словенију. Са Шведском смо играли у квалификацијама за ЕП и добро их познајемо. Мислим да ће пре свега то бити квалитетан меч и да ћемо приказати добар рукомет“, рекла је Стоиљковићева.

Први меч на ЕП Србија ће одиграти у петак против Шведске, а потом следе дуели са Данском и Словенијом.

„Са Данском нисмо играли скоро, али то је екипа која је представник класичног скандинавског рукомета. Оне играју слично као и Шведска. Спремали смо се за све три утакмице, али наравно мало више смо се посветили првом мечу на такмичењу, дуелу са Шведском. Мислим да је наша екипа спремна за све три утакмице у групи“, закључила је српска рукометашица.

ЕП ће бити одржано у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори.

Пласман у другу фазу ЕП избориће по три најбоље пласиране селекције из сваке групе.

image
VV inauguration
banner