Спорт

Човић осуо паљбу по навијачима Партизана: Палили свеће испред хале за мене

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић у разговору за "Јурохупс" говорио је о разним кошаркашким темама, попут финалне серије АБА лиге, али и о гласинама да би могао да напусти клуб
Човић осуо паљбу по навијачима Партизана: Палили свеће испред хале за мене© KK Crvena zvezda

Прво питање било је везано за тензије које владају између Црвене звезде и Партизана.

"Не знам, мораћете да питате људе из Партизана због чега се то догађа. Смиривање тензија се постиже конкретним акцијама, а не речима. Знате, пре пете утакмице финала АБА лиге они су запалили свеће за мене испред "Штарк арене" док сам ја пролазио кроз компликовану операцију. Мислите ли да је то нормално", рекао је Човић, потом се надовезао и на ситуацију у вези са Николом Миротићем:

"Или вршење притиска са дезинформацијама упућеним евролигашким клубовима од стране Зорана Савића, и многе друге ствари, као оно што се сада догађа у случају Миротић, где се лажи и спинови пласирају на штету Црвене звезде. Никола је изванредан човек, филантроп који заслужује најбоље и ми му то управо и желимо. Али рећи да му неко прети како не би отишао у други клуб. То је лудило. Ми смо за нормалне односе, и ривалство само на кошаркашком терену".

Могући одлазак

Што се тиче гласина о одласку из клуба Човић је рекао да постоје шансе да се то догоди првенствено због његовог здравственог стања.

"То је могуће, имао сам велику операцију током пете утакмице финала АБА лиге, која није могла да се одложи. Да сам био здрав и да сам био ту – пета утакмица се не би играла због одређених ствари које немају везе са спортом. Али океј, то је прошлост, некима који су ‘забринути’ за моје здравље бих рекао… добро сам, амбициозно улазимо у нову сезону у којој желимо да остваримо добре резултате. Под добрим резултатима, знате на шта мислим када је Црвена звезда у питању, али овога пута желимо да направимо корак више и у Евролиги".

Човић је навео омиљене стране кошаркаше које је довео у Србију.

"У ФМП је то био Реџи Фримен, у Звезди Маркус Вилијамс и Стратос Перпероглу".

Први човек црвено-белих је изнео своју визију клуба за наредних 10 година.

"Kада сам преузео Звезду као њен председник клуб је био у великом минусу, милиони евра су у питању, тачно 15.6 милиона евра и верујем да читаоци који прате познате медије то већ знају. И кроз шта смо прошли и где смо данас. Црвена звезда је данас угледни европски клуб, члан евролигашке породице, који већ 10 година може да распрода београдску арену и за 12 сезона је освојио 22 трофеја. Подсетићу да је клуб који је кошарку довео у Србију преко Небојше Поповића, Боре Станковића, професора Николића… освојио укупно 21 пехар у периоду од 1945. до 2011. године. И то само по себи говори шта радимо и колико смо подигли клуб на свим нивоима. Црвену звезду видим као стабилан евролигашки клуб, са А лиценцом, стабилним буџетом и јасном представом у ком правцу иде", закључио је Човић.

image
VV inauguration
banner