Спорт

"Сага Миротић" се ближи крају – Јанакопулос био у Београду због "концерта", ПАО нуди четири милиона

Највећа трансфер сага током изузетно бурног летњег прелазног рока у европској кошарци могла би ускоро да добије епилог
"Сага Миротић" се ближи крају – Јанакопулос био у Београду због "концерта", ПАО нуди четири милиона© F.S./ATAImages

Никола Миротић, један од најбољих кошаркаша у Европи, потврдио је у суботу да ипак неће потписати за Партизан, иако је био близу доласка међу црно-беле после раскида уговора са Барселоном.

Миротић је на друштвеним мрежама објавио да због одређених претњи неће играти у Србији, иако му је то била велика жеља, док су га из Партизана позвали да јавно открије ко му је претио.

Дан касније, епилог саге могао би да буде познат, пошто је Панатинаикос наводно послао понуду од четири милиона евра по сезони, јавља "Спортандо".

Специјализовани портал није објавио дужину уговора, нити више информација о понуди, али је додао да грчки клуб преговара са играчем Виртуса Торникеом Шенгелијом.

У међувремену, европски медији открили занимљиву ситуацију која је претходила преговорима – председник "зелених" Димитрис Јанакопулос боравио је у Београду.

"Погледао сам у 'Ајпед' и имао сам 10.000 порука. Сада прате и наше летове. Речено је да сам био у Београду где сам преговарао са Миротићем. Не били смо на концерту 'Викенда", изјавио је Јанакопулос.

Јасно је да је први човек Панатинаикоса покушао да завара траг овом изјавом, пошто је "Викенд", познати канадски певач, имао концерт у Ници.

ПАО жели да се врати у врх европске кошарке, па је пре почетка сезоне за тренера довео Ергина Атамана, а у клуб су стигли Костас Слукас, Лука Вилдоза, Костас Адетокумбо, Јоанис Папапетру и Матијас Лесор између осталих, док би довођење Миротића "озваничило" шампионске амбиције у Евролиги.

image