Спорт

Миротић не долази у Партизан, огласио се саопштењем: Било је претњи, али не из Звезде

Кошаркаш из Црне Горе је у саопштењу на друштвеним мрежама образложио због чега наредне сезоне неће наступати ни за један клуб из Србије и тиме ставио тачку на ту сагу
Миротић не долази у Партизан, огласио се саопштењем: Било је претњи, али не из Звезде© Dusan Milenkovic/ATAImages

Никола Миротић неће бити нови кошаркаш КК Партизан. Црногорски кошаркаш са шпанским пасошем објавио је на друштвеним мрежама поруку да неће појачати ни црно-беле, ни њиховог највећег ривала Црвену звезду.

Он је на друштвеним мрежама образложио разлоге своје одлуке, а његовог саопштење преносимо у целости:

"Поштовани, цели свој живот сам посветио потрази за истином и праведним односом према свима и свему. То је трновит пут који захтева посвећеност и преданост, баш као што сам велики део свог живота дао кошарци покушавајући да будем добар у њој и увек играјући као део тима. Заиста, кошарка је постала део мог живота, али као игра, као жеља да стално напредујем и превазилазим себе. Тако једно утиче на друго, развој кошарке као игре и развој и раст моје личности."

"Ја желим тај пут да наставим. Желим да играм кошарку и радујем се својој игри. Такође желим да моја породица дели ту радост.
Међутим, већ недељама излазе најразличитије информације о мени и наставку моје каријере. Мимо моје воље и жеље, и без мога знања, а свакако далеко од истине, објављују се насумично писани текстови. Неки од њих су били машта и произвољни закључци појединаца и медија и све је то изазвало велику пажњу, коју моја породица и ја нисмо желели."

"Како су у јавност доспеле извесне информације о даљем наставку моје каријере у КК Партизан, почеле су претње и увреде које су ме веома изненадиле и повредиле, јер не желим да будем особа која ће делити људе по било ком основу, а камоли по бојама клуба. Одлучио сам да не будем део такве атмосфере и да не желим ни себе, ни своју породицу, да излажем даљим непријатностима. Истине ради, морам напоменути да ни једна претња није дошла из табора КК Црвена звезда и да са њима увек имам добру комуникацију и пуну поштовања. Такође, желим да истакнем да моја жеља да играм за тим у Србији није била условљена нити финансијским понудама, нити бојама било кога клуба, јер сам желио да играм у земљи коју волим, али ствари једноставно нису ишле у том правцу. Захваљујем се КК Партизан на указаном повјерењу и жељи да будем део њиховог тима, али сам ипак донео одлуку да је за моју породицу и мене најбоље да каријеру наставим у неком од европских тимова изван Србије", написао је на свом Инстаграм профилу Никола Миротић.

Подсетимо, Никола Миротић је током протекле седмице завршио своју сарадњу са Барселоном и слободан је у избору новог клуба.

image