Спорт

Партизан игра за прво место - осмина финала Лиге конференције је могућа

Екипа Гордана Петрића не зависи само од себе, али и даље се налази у доста доброј позицији у борби за једно од два места која воде до европског пролећа и наставка такмичења у трећем по снази УЕФА такмичењу.
Партизан игра за прво место - осмина финала Лиге конференције је могућаAP © Tanjug/Daniel Cole

Фудбалери Партизана у четвртак (21.00) дочекују Словацко у мечу последњег, шестог кола групне фазе Лиге конференције, која је и одлучујућа по питању наставка такмичења црно-белих и у другом делу сезоне.

Екипа Гордана Петрића се бори за једно од два места која воде у нокаут фазу, али са реалним шансама да чак заврши на првој позициј и тако прескочи једну рунду такмичења и настави пут у Лиги конференције тек у осмини финала.

Партизан у тесној групи Д има осам бодова, баш као и Ница, док је Келн трећепласиран са седам бодова. Словацко са четири бода нема никакав резултатски императив, док је важно истаћи да црно-бели имају лошији међусобни скор са Ницом у случају да два тим заврше такмичење са истим бројем бодова.

Пред Партизаном је борба за прво место, до којег могу да стигну ако победе Словацко, а Ница не савлада Келн. Такав исход значио да би да ће Партизан своје наредне мечеве у Лиги конференције играти тек у марту 2023. и то у осмини финала.

Могуће је и да црно-бели заврше на другом месту, баш као прошле сезоне. То ће се десити уколико и они и Ница у четвртак увече остваре исти број бодова. Ако одиграју нерешено, а Ница не изгуби од Келна, онда ће то поново бити случај. Такође, и ако изгубе од Словацка могу да заврше на другом месту, под условом да Келн не победи Ницу.

Ако Партизан заврши на првом месту, у осмини финала ће чекати победнике плеј-оф нокаут фазе, у којој ће осам другопласираних тимова играти против осам трећепласираних из Лиге Европе. То аутоматски значи и да ће баш против тих трећепласираних црно-бели играти ако заврше на другој позицији. У овом тренутку, екипе које би могле да им буду ривали у плеј-офу нокаут фазе су Бодо Глимт, АЕК Ларнака, Лудогорец, Брага, Карабаг...

Мечеви плеј-офа нокаут фазе на програму су 16. и 23. фебруара, док је осмина финала заказана за 9. и 16. март 2023. године.

image