Спорт

Миленковић срушио Станковићеву Сампдорију, Лукић стрелац у поразу Торина

Српски репрезентативци били су голгетерски расположени у недељним мечевима Серије А.
Миленковић срушио Станковићеву Сампдорију, Лукић стрелац у поразу ТоринаGettyimages.ru © Simone Arveda

Фудбалери Фиорентине победили су вечерас у Ђенови екипу Сампдорије са 2:0 у мечу 13. кола италијанске Серије А.

Голове за тим из Фиренце постигли су Ђакомо Бонавентура у 4. и српски репрезентативац Никола Миленковић у 58. минуту и тако нанели још један пораз екипи Дејана Станковића.

Миленковић је одиграо свих 90 минута за Фиорентину, док је Лука Јовић замењен на полувремену. Алекса Терзић био је на клупи за резерве, а српских представника у овом окршају било је и у пораженом саставу.

Сампдорију је са клупе предводио српски тренер Дејан Станковић, док је Филип Ђуричић одиграо цео меч за домаћи тим, додуше без већег успеха.

Фиорентина је тренутно 11. на табели са 16 бодова, док је Сампдорија претпоследња са само шест. Фиорентина ће у наредном колу на свом терену дочекати Салернитану, док ће Сампдорија гостовати екипи Торина.

Болоња је победила Торино 2:1, док је Монца била боља од Вероне 2:0. У поразу Торина, једини стрелац био је репрезентативац Србије Саша Лукић, чиме су српски интернационалци у Италији заокружили одличан голгетерски дан.

Лукић и Вања Милинковић-Савић одиграли су свих 90 минута за Торино, док је Немања Радоњић ушао у игру у 66. минуту. Торино је 10. на табели са 17 бодова, док је Болоња 11. са 16. Торино ће у наредном колу дочекати Сампдорију, док ће Болоња гостовати Интеру.

Standings provided by Sofascore

image