Спорт

KСС потврдио лоше вести: Симанић поново оперисан и одстрањен му је бубрег

Репрезентативац Србије Бориша Симанић оперисан је у недељу у Манили и одстрањен му је бубрег, потврдили су из Kошаркашког савеза Србије
KСС потврдио лоше вести: Симанић поново оперисан и одстрањен му је бубрег© КSS

Симанић, који се због повреде задобијене на утакмици трећег кола групне фазе Светског првенства против Јужног Судана, налази у болници “Макати Медикал Центер” у Манили, подвргнут је јуче још једној операцији.

Након што је Симанић први пут оперисан у ноћи између 30. и 31. августа, доктори су пратили постоперативни опоравак и донели одлуку да је због настанка компликација, нова операција неопходна.

О новој операцији и здравственом стању Борише Симанића, за KСС је говорио доктор репрезентације Србије, проф. др Драган Радовановић

"Због појаве компликација на повређеном бубрегу насталих у постоперативном току, Бориша Симанић је поново оперисан 3. септембра. Због промена у виталности ткива бубрега, оперативним захватом је морао да буде уклоњен цео бубрег. Очекујемо и желимо да после овог оперативног захвата, постоперативни ток протекне уредно", истакао је Радовановић.

image