Спорт

Звезда представила најскупље појачање у историји клуба - Хванг открио Сонов савет и зашто је дошао

Фудбалски клуб Црвена звезда, у медија центру представила је најскупље појачање у клупској историји - Хванг Ин Бома, фудбалера из Јужне Кореје, који је дошао из редова Олимпијакоса за пет милиона евра

Хванг је стигао у Београд, а Црвена звезда је представила своје капитално појачање за текућу сезону.

Дан пред меч са Чукаричким, Хванг се први пут обратио српским медијима, на стадиону "Рајко Митић".

Фудбалер из Јужне Кореје задужио је дрес са бројем 66.

"Нервозан сам када сам пред новинарима, потпуно другачије него на терену. Узбуђен сам што ћу играти за овај невероватан клуб и навијаче. Београд је леп град, сви су ме лепо примили по доласку", прве су речи Хванга на промоцији.

Открио је да је играње Лиге шампиона, један од кључних разлога доласка у Београд.

"Играти у Лиги шампиона је један од разлога што сам у Звезди, да будем искрен. То је највеће такмичење на свету, спреман сам за тај изазов и једва чекам да играм те утакмице. Тешко је наћи лаку групу у Лиги шампиона, све екипе су јаке као и Звезда. Драго ми је што ћу играти против Манчестер ситија, најбољег тима на свету. Верујем да Звезда може сваког да победи. Притисак је добра ствар, знам да се изборим с тим. Желим да се представим на терену кроз своје игре."

Хванг је објаснио да не осећа терет тога што је најскупље појачање у историји Црвене звезде.

"Увек мора да контролише притисак. Не мења да ли сам најскупљи или најјефтинији у тиму, желим да покажем карактер уз доста голова и асистенција. Знам да се носим са тим", рекао је Хванг.

Фудбалер из Јужне Кореје говорио је о величини Црвене звезде.

"Највећи је клуб у Србији, један од највећих у Европи, већ смо освојили Лигу шампиона 1991. године. Није то пуно тимова урадило. Ми морамо да будемо на том нивоу, да напорно радимо и следимо те успехе. Ту сам да помогнем и да се што пре адаптирам, као у Русији, Канади и Грчкој."

Ново појачање Црвене звезде открило је који је савет добио од звезде Тотенхема Хјон-Мин Сона, пред дуел са Манчестер ситијем у Енглеској.

"Сон ми је причао о Манчестер ситију, морам да трчим као лудак или пас 90 минута и то могу да радим јако добро, али не мислим да ћемо се само бранити, већ и да ћемо напасти. Чак и Сити, један од најбољих тимова. Да бисте победили морате да нападнете Манчестер сити."

image